Nyári tábor a Bakonyban - 2019. július 4.

Az EFOP 3.9.2. pályázatnak köszönhetően bentlakásos nyári tábort szerveztünk 20 diákunknak 2019. június 24. és 28. között a Bakonyban, Vinye település közelében a Likas – kő vendégházban. A 6. és 7. évfolyamos tanulók 5 felejthetetlen napot töltöttek el két kísérő pedagógus támogatásával ezen a gyönyörű helyszínen. Vadregényes környezetben található házban volt a szállásunk, itt zajlottak a foglalkozások is, amelynek keretében a diákok számos ismerettel és készséggel gazdagodtak. Megismerték az erdő ízeit - szörpöket, lekvárokat kóstolhattak, madarat fogtak be és gyűrűzték meg, a famegmunkálás rejtelmeibe is bepillantást nyerhettek.

A hét folyamon több hosszabb – rövidebb gyalogtúrát teljesítettek: felfedezték, hogy valóban likas a Likas- kő, a Cuha – patak alsó és felső részét is megmászhatták és megcsodálhatták, az éjszakai túrát bevilágították a Szent János bogarak fényei.

Bátorságukat és ügyességüket bizonyíthatták a közelben lévő kalandparkban és az eplényi libegőn.

A tudományos ismereteik pedig a Győri Mobilisben gazdagodhattak.

A délutáni és az esti közös focimeccsek, a számháborúk, a beszélgetések is hozzájárultak, hogy összetartó és egymást segítő csapattá kovácsolódtak a gyerekek ezen a csodás helyen, ahol végre nem a telefonoké volt a fő szerep, hiszen még térerő is csak ritkán volt. Be is bizonyosodott, hogy telefonok nélkül is nagyon jól tudják érezni magukat a felsős diákok!

A szülők nagy csodálkozására, soha nem értek rá hazatelefonálni, így is bizonyítva, hogy vissza lehet még fordítani őket a „régi értékek” felé! Csak akarni kell!

Csajtainé Szabó Ágnes, szervező pedagógus

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét