Művészeti tábor - 2019. július 2.

2019. június 24-28. között művészeti tábor zajlott a Cecei Általános Iskolában, „Hősnek lenni” címmel. Az eseményen 21, ötödikes és hetedikes tanuló vett részt, akik a hét folyamán sok izgalmas és kreatív feladatot oldottak meg. A program felelőse Tornócziné Bondor Csilla, segítője Ráczné Pincési Julianna volt.

Az első napon hősökhöz kapcsolódó igazolványt készítettek a résztvevők, amelyet ex libris tervezése és kivitelezése követett. Később a Sárkányos Renddel ismerkedtek meg a tanulók és saját sárkányt is rajzoltak. A délután sziluett képekkel folytatódott, egymást körül rajzolva hősökké változtatták a diákok a képeket, majd felruházták őket hősies tulajdonságokkal.

A második napon az előzőleg készített ex libris felhasználásával saját sálat díszítettek, és a Sárkányos Rend jelképét is rárajzolták a ruhadarabra. Még délelőtt Szent László királyról hallgattak előadást, majd a róla szóló legendák közül pármunkában dolgoztak fel a tanulók ötöt, zoetrope technika segítségével. Délután papírmerítés következett, párhuzamosan hetes fonás készítésével.

Szerdán a környezetünkben található történelmi hősökkel ismerkedtek meg a gyerekek: a simontornyai várat és az ozorai várkastélyt látogatták meg. A múzeumi foglalkozás, illetve az idegenvezetés során ismét találkozhattak a Sárkányos Rend tagjaival, megismerhették lakóhelyüket, életmódjukat. A délutánt a Tamásiban levő fürdőben töltötték a diákok, és a köztünk élő hősökkel, a medenceőrökkel készítettek interjút fürdőzés közben.

Csütörtökön ismét visszatértek a történelem és az irodalom területére a résztvevők. Arany János Toldi című művéből négy fejezetet dolgoztak fel csoportban a diákok, amelyet dramatizáltak és a jelenlevőknek előadtak az iskola parkjában. A délután is a Toldi szellemében folytatódott, melynek során kollázst készítettek a tanulók az előzőleg feldolgozott fejezetből. Ezt a feladatot a nap zárásaként zenére alkotás követte.

Pénteken az ételeké volt a főszerep. A hősök lakomája című délelőttön a Mátyás korabeli ételekről, fűszerekről, étkezési szokásokról hallottak a tanulók, majd pompost sütöttek, és salátákat állítottak elő. A délutáni lakomára meghívót készítettek, így hívták az iskolában tartózkodókat az eseményre. A jól sikerült vendéglátás után a hét során fotózott képeket nézték meg a művészeti tábor résztvevői, majd a hét értékelésével zárták a programot.

Ráczné Pincési Julianna

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét