Búcsúzási forgatag - 2019. június 19.

Az idei évben is sok programmal készültek a végzős diákok, hogy emlékezetessé tegyék a cecei iskolából való „távozásukat”.

Május közepén három napot Zánkán töltöttek Erzsébet tavaszi kirándulás keretében, kicsit még hűvös hangulatban, de nagy odaadással.

Ezután gőzerővel készültek a hagyományos búcsúelőadásukra, ahol Ludas Matyi történetét adták elő vicces változatban a diáktársaknak és a hozzátartozóiknak egyaránt. Kicsit sírtunk, sokat nevettünk a zenés, énekes, táncos előadáson, ahol már „megcsapott” bennünket a „távozás szele”, vagyis, hogy ennek a sok fáradozásnak, mókázásnak, azaz oka, hogy valami lassan-lassan véget ér.

Az utolsó tanítási héten aztán tényleg egymást követték az események! Csütörtökön, gyermeknapon, játszottunk a 8. évfolyamosokkal, akik a többiekkel fabatka gyűjtés során gyakorolhatták a pénzügyi tudatoság alapjait. Sok-sok szép ajándékot vásárolhattak maguknak a gyerekek a Diákönkormányzat jóvoltából.

Csütörtökön este aztán útra keltek a végzősök, hogy amint illik, szerenáddal is elbúcsúzzanak a tanáraiktól. Sok szép énekkel köszönték meg az eltelt 8 évet.

Pénteken reggel aztán cifra ruhába öltöztek és bolondozva, énekelve, táncolva vígadták végig a község utcáit.

A búcsúzkodás zárása az esti bankett volt, amikor az iskola aulájában köszöntek el egy finom vacsora kíséretében egymástól és a nevelőktől a 8. évfolyamos diákok a cecei iskolában. A bankettet hatalmas vígasság zárta, énekléssel, tánccal, mulatozással, hogy ezzel az emlékkel induljanak el a szombati ballagásra, a valódi búcsúzásra, ahol már szeretteik körében vonulnak végig az iskola falai között a végzős diákok, Cecén.

Köszönjük, hogy velünk voltatok, széppé tettétek a napjainkat, gazdagítottátok az iskola hírnevét!

Visszavárunk benneteket! Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét