Figura Ede előadóművész Cecén - 2019. április 2.

Mindig izgalmas kaland, ha megzenésített versekkel találkozunk, főleg, ha mindez élőben történik. Figura Ede előadóművész szinte minden korosztálynak fel tud kínálni zenés darabokat, hiszen egyszemélyes, gitár kíséretű színházával járja az országot Magyarhertelendi otthonából. Szerdán Cecére is ellátogatott, ahol a Művelődési Házban várta az iskolásokat. A kisebb korosztálynak saját élményeibe csomagolva játszotta el a Figura Színház előadását, sok viccel, verssel, interaktív formában, vagyis a diákokat is bevonva az „alkotói folyamatba”. Sok tapssal, még több nevetéssel tűzdelt előadása minden hallgatónak nagy örömet szervezett.

A folytatásban a nagyobb korosztálynak is tartott előadást, ahol már a szerelem és a „facebook élet” is szóba került, egy kicsit parodizálva, kihangosítva a diákok problémáit a felnőtté válás útján. Mindez Varró Dániel, Laczfy János és más kortárs költő megfogalmazásában. Izgalmas kaland volt, sok meglepő gondolattal, ahogy azt már megszoktuk a kortársaktól.

Úgy gondolom, hogy Figura Ede ismét nagy örömet szerzett a hallgatósága, vagyis a cecei iskola diákjai és pedagógusai számára! Köszönjük a lehetőséget, hogy pályázati lehetőségből ingyenesen vehettek részt a gyerekek a zenés irodalmi előadáson, élményeket és tapasztalatokat szerezve!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét