TE IS szkander bajnokság - 2019. március 13.

„A Cecei Általános Iskolában több éve működik a testmozgással kapcsolatos iskolai, nem formális programok szervezésével összefüggő koncepció, program és módszertan, amely a TE IS (Testmozgás az Iskolában) nevet viseli.

A Magyar Diáksport Szövetség által támogatott programok értékei a gyermekek, tanulók fejlődéséhez, kompetenciáik fejlesztéshez, személyiségük kibontakoztatásához kapcsolódnak, kiemelve a játék, az élmény, az aktív részvétel és az együttműködés fontosságát.

A TE IS Program bevezetése során a legfontosabb cél az volt, hogy a kialakuló iskolai program illeszkedjen iskoláink rendszeréhez és kultúrájához, megfeleljen az iskolai élet aktuális kihívásainak, valamint működése, alkalmazása fenntartható legyen.”

A cecei iskolában a délutáni programok mellett a szünetekben is aktív, közösségi élményt nyújtó programokkal igyekszünk a céloknak és kihívásoknak megfelelni. Az idei tanévben 3 fiatal kolléga, Boros Lilla, Komáromi Éva és Bali Péter vették át a TE IS feladatok koordinálását iskolánkban, hiszen a program egyik nagyon fontos eleme, hogy a gyerekek egymásnak szervezzenek programokat, a diákok a szervezést és a lebonyolítást is kis segítséggel, de maguk oldják meg. 2019-ben az egész iskolára kiterjedő ötletbörzét tartottak, ahol mindenki javaslatot tehetett a közösségi programokra, amik a 15 perces szünetekben is megvalósíthatóak lesznek.

Ennek eredményeként, az alsó tagozatosok között „Kő-papír-olló” bajnokságot szerveztek, amit a felső tagozatosok Szkander bajnoksága követett. A karok egymásnak feszülése sok diákot vonzott, aminek a következő sorrend lett az eredménye, vagyis az évfolyami szinten megrendezett verseny legeredményesebb tanulói a következők voltak:

  1. évfolyam: Puskás Patrícia 5.b
  2. évfolyam: Várady-Szabó László 6.b
  3. évfolyam: Rupa Ferenc 7.o
  4. évfolyam: Pók Csaba 8.a és Althammer László 8. b osztályos tanulók, ugyanis egyikük balkezes, míg a másik jobbkezes, így egymással nem tudtak „megküzdeni”.

A folytatásban 15 perces labdarúgó és kézilabda bajnokság következik, ami a remények szerint legalább olyan sikeres lesz, mint az előző tevékenységek!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét