Komplex Alapprogram képzés - 2019. február 12.

Komplex Alapprogram képzés a Cecei Általános Iskolában és Alapi Tagiskolájában

Aki ismeri a cecei iskola pedagógiai munkáját, az tudja, hogy a nevelők minden újításra, innovációra pozitívan reagálnak. Ilyen lehetőség a Komplex Alapprogram bevezetése, amit szeptembertől terveznek bevezetni az intézményben.

A nevelők több továbbképzésen is részt vesznek a tavasz folyamán, ami ezt a kezdeményezést meg fogja támogatni. 2019. február 08. és 9-én már le is zajlott, ahol megismerkedtek a komplex alapprogram koncepciójával, alapelveivel és pedagógiai modelljével, egy kiváló tréner segítségével. A program megismerésén túl elkészítették az intézmény Swot analízisét is, ami az erősségek, a fejleszthető területek, a lehetőségek és a veszélyek feltérképezését is jelentette csoportos formában.

Ezután a pedagógusok azt vették górcső alá, hogy a „modellben” milyen részt tudnak vállalni a jelenlegi tudásuk alapján és mire lesznek képesek a további alprogramok elsajátítása után, melyek közül minden pedagógusnak kettőt kell választania. Ezek a digitális alapú, a művészet alapú, a testmozgás alapú, a logika alapú, valamint az életgyakorlat alapú alprogramok. A cecei és alapi nevelők nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a reménység szerint sok pozitív tapasztalatot és élményt nyújtó programok elméleti hátterének elsajátításába, melynek következő állomása a differenciált fejlesztés heterogén tanulócsoportokban tréning lesz.

Az elméleti megalapozás után az alprogrami képzéseket már a Sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola pedagógusaival együtt folytatják a cecei és alapi nevelők, akik jó kapcsolatot ápolnak a másik intézmény tanáraival, így nagyon örülnek a lehetőségnek, hogy ilyen formában is találkozhassanak egymással, és tudásmegosztásukat ilyen formában is megerősíthessék.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét