Kerékpárokkal gazdagodtunk... - 2019. január 9.

Iskolai kerékpárokkal gazdagodtak a Cecei Általános Iskola természetjáró klubjának tagjai!

Az EFI Iroda Működése 2018. önkormányzati pályázat keretében működtetett, természetjáró klub nagy érdeklődésnek örvendett a cecei iskolások körében. Csajtainé Szabó Ágnes tanárnő vezetésével havonta két alkalommal kerékpárra „pattantak” és bejárták Cece Nagyközség útvonalait, meglátogatták a nevezetességeket, a természettudományos szempontból érdekes helyszíneket pl. az artézi kutat, a Sárvíz csatornát stb. Minden „kirándulás” alkalmával hangsúlyt fektettek a kerékpározás mellett az egyéb mozgások gyakorlására is, az egészséges életmódra nevelés jegyében.

Egy idő múlva szélesítették a természetjáró klub útvonalát és a pedagógus kollégák, Ráczné Pincési Julianna és Balázsné Aranyos Judit közreműködésével többek között Németkérre, Rétimajorba, a Halastavak környékére is eljutottak. A kerékpáros mozgás hasznossága mellett kiemelten kezelték a kerékpáros közlekedés szabályainak megismerését és alkalmazását is, ami nélkülözhetetlen volt a klub céljainak megvalósításához.

A természetjáró klub sikeres megvalósításához a diákok és a klubvezető 2018. decemberében 7 vadonatúj Csepel kerékpárt kapott. A kerékpárok az iskolában kerültek elhelyezésre, és már nagyon várják a diákokkal együtt, hogy tavasszal útnak indulhassanak!

Szeretnénk megköszönni Cece Nagyközség Önkormányzatának és Csajtainé Szabó Ágnes túravezetőnek, hogy a kerékpározással is bővítették a cecei iskola, egészséges életmódra nevelési területeinek palettáját!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét