Családok éve- Erzsébet- karácsony - 2019. január 2.

Cecei iskolások a Családok éve- Erzsébet- karácsonyon, Budapesten

A sikeres pályázatnak köszönhetően 2018. december 20-án, csütörtökön délután 40 diák és 4 kísérő utazhatott el Budapestre az Erzsébet a Kárpát- medencei Gyermekekért Alapítvány támogatásával, hogy részt vegyenek a Papp László Budapest Sportarénában megrendezett ünnepi koncerten, ami a Családok Éve Program záró rendezvénye is volt egyben.

A diákok nagy izgalommal készültek a nem mindennapi eseményre, ami a tavalyihoz hasonlóan igen érdekesnek bizonyult! A fellépők között olyan személyiségek voltak, mint a Fehérlófia roma zenekar, Gogányi család, a Gryllus család, a Bolyki család, az Eötvös család, Boban Markovic és csapata, Király Linda és Király Viktor, a „családi összetartozás fontosságának”jegyében. Valamennyien videó üzenetet is készítettek a hallgatóságnak, amikben arról meséltek, hogy számukra milyen fontos a család összetartó ereje, az ünnep valódi tartalommal való megtöltése, az egymásra odafigyelés, az összetartozás. Szívet melengető üzenetek voltak ezek a rengeteg fiatal számára, akik nagy lelkesedéssel hallgatták őket!

A diákok nagy érdeklődéssel hallgatták a zenei előadásokat is, amik magas színvonalú zenei élményhez juttatták Őket és kifejezésre jutott a családi „örömzenélés” szeretetátadó élménye is. A zenei élményen kívül a gyermekek ajándékcsomaggal is gazdagodtak az alapítvány jóvoltából, valamint étkezési csomagot is kaptak, az esti órákra és a nagy távolságra tekintettel.

Nagyon köszönjük a pályázat megírását, az utazással kapcsolatos szervező munkát és a diákok kísérését Csajtainé Szabó Ágnes és Kaczné Lajtos Judit tanárnőknek!

Igazán csodás élményhez juttatták a felső tagozatos cecei iskolásokat, így karácsony előtt!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét