Ökoiskolai díjátadás - 2011. június 7.

A Cecei Általános Iskola 2011-ben megpályázta az Oktatáskutatási és Fejlesztési Intézet által kiírt ökoiskolai cím elnyerését. A pályázat során be kellett mutatni, hogy milyen módon építjük be iskolánk pedagógiai programjába a fenntartható fejlődésre, a környezettudatosságra nevelést.

Fontos szempont volt, hogy milyen rendezvényeket, akciókat szerveztünk ennek jegyében. Itt felsoroltuk szelektív hulladékgyűjtő, szemétgyűjtő, parkosítási akcióinkat, energiatakarékosságra nevelést támogató programokhoz való csatlakozásunkat, a különböző emléknapokhoz kötődő programjainkat, témahetekhez, egy hónapot meghaladó projektekhez kötődő környezetvédelmi rendezvényeinket.

Ennek köszönhetően pályázatunk elnyerte a bírálók tetszését és elnyertük a kitüntető címet. Az ünnepélyes átadásra 2011. június 4-én került sor Budapesten, a Városmajori Gimnázium épületében, ahol Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős államtitkár és dr. Ángyán József parlamenti államtitkár, a Vidékfejlesztési Minisztérium képviselője adta át a címeket. Reméljük, hogy a cím elnyerése is bizonyítja iskolánk törekvését, amely olyan fiatalok nevelését célozza, akik felelősen gondolkodnak világunkról és környezetünkről.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét