Akadályverseny - 2017. október 2.

2017. szeptember 29-én, pénteken rendeztük meg a hagyományos akadályversenyt a cecei iskolában. Az idei évben a mezőgazdaság témakört választottuk témául, ami nagyon inspirálta a diákok névválasztását is. Voltak Ifások, Dinnyetörők, Bátor Borsók, Paprika Jancsik, Észkombájnok stb. Csatakiáltást tanultak, menetlevelet és zászlót készítettek a témahét keretében, míg a pedagógusok érdekesebbnél érdekesebb feladatokon törték a fejüket az állomásokra.

Pénteken kicsit hideg reggelre ébredtünk, de annál nagyobb lelkesedéssel indultunk el a „nagy útra”. A harmadik-nyolcadik osztályosok 5 percenként indultak a község külterülete felé és sorra küzdötték le a pedagógusok feladatai jelentette akadályokat. A feladatok végzése közben az ÖKOtudatosság jegyében szemetet is szedtek. A feladatokat végrehajtva egy nagy rétre értek, ahol szabad játékkal tölthették a délelőtt hátralevő részét, majd évfolyamonként hazaindultak.

Mindeközben az első és második évfolyamosok családi napot tartottak, ahol a szülőkkel és családtagokkal együtt játékos feladatok keretében „hangolódtak egymásra”. Mihály napi vásári dekorációt készítettek, sportoltak az udvaron, akadályversenyen vettek részt az iskola udvarán a szülőkkel kísérve, majd jóízűen elfogyasztották a szülők által készített paprikás krumplit, ami nagyon ízlett mindenkinek.

A délelőtt folyamán ellátogatott hozzánk Kovács Franciska is, aki az EFOP- 3.2.9-16-2016-00009- Óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztése a Sárbogárdi járásban pályázat keretében iskolai szociális segítő feladatokat lát majd el. A tervek szerint a többek között pszichológus végzettséggel is rendelkező segítő munkatárs egyéni esetkezeléssel, társas és csoportos tanácsadással és más támogató tevékenységekkel fogja a nevelőket és diákokat támogatni. A program során megismerkedett az iskolával, találkozott több szülővel és nevelővel is, hogy már ismerősként érkezzen a heti találkozókra, melyeknek tervezett időpontja minden héten kedden, 12 órától 16 óráig fog tartani. Franciska munkájára nagy igény van, hiszen a nevelők és a szülők számára is sok olyan visszajelzést adhat, ami megtámogatja a diákok fejlesztését. Az iskolai segítő munkatárs munkáját Tornócziné Bondor Csilla tanárnő fogja segíteni intézményünkben.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét