Iskolakezdés - 2017. szeptember 19.

Izgalmasan teltek az augusztusi napok a Cecei Általános Iskolában. A belső festési munkálatok mellett az udvar is megszépült. A Szülői Közösség és a Cecei Iskolásokért Közhasznú Alapítvány támogatásával megújult az iskola bejárata, ami egy szép tolókapuval is kiegészül majd az ősz folyamán. Elegyengették a parkolókat, új kerékpártárolók kerültek kihelyezésre. Minden művelet azt szolgálta, hogy a tanévkezdésre, szeptember 1-jére szép környezetben fogadhassák a diákokat és a nevelőket. Ez meg is valósult, hiszen a 262 diák nagy izgalommal és érdeklődéssel vette birtokába az iskola udvarát és épületét. Különösen nagy izgalommal lépte át az iskola kapuját a 22 elsős kisdiák, akik az idei évben kezdik meg tanulmányaikat. Őket Király László igazgató úr fogadta az iskola polgárává a tanévnyitó ünnepségen.

Sok-sok izgalmas kalandról számoltak be az első napokban diákjaink, akik csak szépen lassan kezdik el a mindennapi tevékenységeikbe „iktatni” a tanulást. A munka pedig elkezdődött, kihívások és feladatok várnak a gyerekekre, kicsikre és nagyokra, egyaránt. Az egyik ilyen kihívás lesz a szeptember 29-re, péntekre tervezett akadályverseny és családi nap, ami a mezőgazdaság témakörében zajlik le, a település fő tevékenységétől ihletve. Ezen a napon lesz a Magyar Diáksport napja is, amit szintén megtámogat a kb. 10 km-es túra az idősebb korosztály számára, akadályokkal tarkítva.

A múlt héten már lezajlottak az első szülői megbeszélések is, ahol személyesen is találkozhattak a pedagógusok és a diákok szülei. A találkozások folytatásaként elkezdődnek a családlátogatások is, ahol a diákok családi környezetében is meglátogatják a családokat és benyomásokat szerezhetnek a nevelt gyerekek életkörülményeiről.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét