Tájékoztató - 2017. augusztus 18.

Kedves Szülők, Hozzátartozók és Kedves Diákjaink!

Szeretnénk tájékoztatni Önöket néhány, a tanév kezdéssel kapcsolatos dátumról, teendőről. Iskolánkban a folyamatos munka 2017. augusztus 22-én, kedden kezdődik, mely dátumtól a pedagógusok és az iskola titkár a délelőtti órákban már elérhetők lesznek. Kérem, hogy mielőtt az iskolába indulnának, telefonon egyeztessenek a kollégákkal, ugyanis a következő napokban értekezletek és egyéb hivatalos elfoglaltságok várnak ránk, nem töltjük mindig Cecén a munkaidőnket.

A fontosabb időpontok és tudnivalók:

Javító vizsga

Az év végén elégtelen osztályzatot kapott diákok számára 2017. augusztus 24. csütörtök 9 óra. Amennyiben a diák nem jelenik meg, a javító vizsgája elégtelen osztályzatot ér el és kénytelen évet ismételni. Orvosi igazolást a vizsga megkezdéséig, vagyis 9 óráig fogadunk el.

Tankönyv osztás és adat egyeztetés

Mint arról már bizonyára értesültek, 1.-től 9. osztályig a diákok ingyenesen kapják a tankönyveket és a munkafüzeteket. A tankönyvek között sok a tartós tankönyv, ami azt jelenti, hogy nem minden évfolyamon kapnak új tankönyveket a gyerekek. A rendelet szerint az 1. és 2. évfolyamosok ingyenes tankönyvei nem tartósak, így azok a diákok saját tulajdonai lesznek. A tankönyv osztás napján a nem tartós könyveket vehetik át a szülők, ugyanis a tartós tankönyveket, melyek az iskolai könyvtár tulajdonát képezik, az első tanításai napon adjuk át, az átvételt igazoló aláírások után.

A tankönyv osztás időpontja 2017. augusztus 29. kedd, 8-tól 18 óráig.

Fontos lenne, hogy minél több szülővel tudjunk találkozni, ugyanis ezen a napon szeretnénk egyeztetni a menza, napközi és tanulószoba igényeket is. Ha valaki mégsem tud ezen a napon eljönni a könyvekért, pénteken, szeptember 1-jén természetesen megkapja a tankönyveket.

Kérem, hogy amennyiben az étkezés igénybevételéhez kedvezményt szeretnének igényelni, a szükséges igazolásokat, pl. 3, vagy több gyermekes, vagy gyermekvédelmi igazolás- a tankönyv osztáshoz hozzák magukkal! Szeretném kérni, hogy a szülők egyeztessék a diákokkal, hogy ebédelnek-e, vagy sem,hogy ne legyenek félreértések az ebédrendelés során!

Tanévnyitó ünnepség és első tanítási nap

A 2017/18-as tanévet 2017. szeptember 1-jén, pénteken 8 órakor nyitjuk meg. Ekkor történik az első évfolyamosok iskolai polgárrá fogadása. A rendezvény szervezői a 8. évfolyamosok, ők kísérik a leendő első osztályosokat is az ünnepségre. A kicsik gyülekezése a főbejáratnál lesz, ahol az óvó nénikkel is találkoznak.

A tanévnyitás után 11:45-ig lesz tanítás, ebéd az első napon nem lesz. Kérem, hogy a tankönyvek átadása miatt a diákok hozzák magukkal az iskolatáskát, és nagyon fontos, hogy inni- és ennivalót is hozzanak az első napon is! Az első napon az osztályfőnökök az órarendeket is ismertetik, ami 2017. szeptember 4-től, hétfőtől lesz érvényes, ami már teljes tanítás nap lesz, délután 16 óráig.

A vidéki diákjaink utaztatásának szervezése folyamatban van. Ebben az évben a sáregresiek utaznak korábban, majd a vajtai diákok. Ez így lesz az első tanítási napon is. Amennyiben kérdésük van, kérem, telefonáljanak a 25-505-140-es telefonszámra!

Jó pihenést kívánunk az elkövetkező nyári napokra!

Az iskola pedagógusai

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét