Sárbogárdi Mészöly Napok - 2017. május 24.

Az idei évben is nagy izgalommal készültünk a Sárbogárdi Mészöly Napok megmérettetésére, hiszen a sárbogárdi intézmény diákjai és pedagógusai is mindig szívesen jönnek a cecei versenyekre. Minden korosztályban verseket tanultak diákjaink, és különösen nagy szeretettel a felső tagozatosok, akiknek a kötelező verse Dr. Szabó Katalin Ingrid: Tündértánc című verse volt. Őt sokan Ingrid doktornőként ismerik Cecén, hiszen az orvosi ügyeletünk oszlopos tagja. Azt már nem olyan sokan tudják róla, hogy ilyen kiváló verseket is ír. A doktornő verse volt a kötelező vers, amit egy szabadon választott vers előadásával egészítettek ki a diákok.

A versmondó versenyen első helyezést ért el Pintér Laura a 3. évfolyamosok között, míg Lehota Eszter 7. évfolyamos tanuló a versmondók között a 2. helyezést érte el. Felkészítő tanáraik Sohárné Bali Mária és Ferenczi Roland voltak.

Ezen a napon került sor a 4. évfolyamosok számára meghirdetett Komplex Tanulmányi Verseny döntőjére is. Az írásbeli fordulók után végre személyesen is találkozhattak a kisdiákok egymással egy játékos akadályverseny keretében. Az 5 helyszínből álló verseny nagyon izgalmas, mozgásos feladatokkal tarkított volt, amit nagyon élveztek a gyerekek és felnőtt kísérőik egyaránt. Gratulálunk az élvezetes feladatok kitalálásához! A cecei Agymenők csapat a versenyen a II. helyezést érte el. Felkészítő tanáruk Csajtainé Szabó Ágnes osztályfőnök volt.

A Mészöly Napok második napján került megrendezésre a környékbeli iskolák kórusainak találkozója. A cecei kamarakórus tagjai már hetek óta nagyon készültek a találkozóra, amit elmondásuk szerint nagyon élveztek. Felkészítő tanáruk Tornócziné Bondor Csilla tanárnő volt.

Szeretnénk megköszönni minden diákunknak a versenyekre való felkészülést és a felkészítő tanárok áldozatos munkáját! Egyben köszönjük a meghívásokat a sárbogárdi rendezvényekre!

Találkozzunk ilyen jó hangulatú versenyeken jövőre is!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét