Tavaszköszöntő ünnep - 2017. május 9.

Immár harmadik évben szerveztük meg a Művelődési Házban Tavaszköszöntő ünnepünket pénteken este, Cecén, ami kicsit „csapadékosra” sikerült. Mivel a felsős diákok nagy részének produkcióiban a községi ünnepek során év közben sokat gyönyörködhettünk, most nagyrészt az alsóbb évfolyamosok mutatkoztak be.

Elsőként Lehota Eszter 7. b osztályos tanuló mondta el A farkas koma kántorsága című népmesét, amivel az Illyés mesemondóversenyen ért szép eredményt. Ezután az első osztályosok adtak elő népi gyerekdalokat és gyermekjátékokat. Pajor Lili 6. a osztályos tanuló A vénasszony és a halál című népmesét mondta el a hallgatóságnak, amit a 2. évfolyamosok dramatikus játéka, A kiskakas gyémánt fél krajcárja követett. A folytatásban Takács Janka 3. b osztályos tanuló mondta el a Rest macska című népmesét, amit a 4. b osztályosok zenés összeállítása követett. Ezután Megyesi Mirtill 6. a osztályos tanuló A rátóti csikótojás című meséjét hallgathattuk meg. Május első vasárnapja az édesanyák ünnepe. A műsor következő részében, a 3. évfolyamosok énekkel, versekkel, tánccal, jelenetekkel köszöntötték az anyukákat. A folytatásban Suplicz Jázmin mondta el a megjelenteknek A szilvásgombóc című népmesét, amit Pajor Máté A szamárrá változott barát című meséje követett. Ezután a második évfolyamos aerobikos lányok a régi „úttörő” időket idézték fel számunkra piros nyakkendőben. A műsor zárásaként az énekkarosok adták elő a Zene nélkül mit érek én, majd a Rokkendroller című táncdalokat, nagy sikerrel.

Szeretnénk ezúton is megköszönni diákjainknak, hogy vállalták a műsoron való fellépést! A pedagógus kollégáknak a felkészítésben való közreműködést! A Művelődési Ház munkatársainak, hogy biztosították a helyet számunkra! És nem utolsó sorban minden kedves vendégünknek, aki megtisztelt bennünket azzal, hogy a nagy eső ellenére eljött és megnézte a produkcióinkat! Reméljük, hogy jól szórakoztak!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét