Író-olvasó találkozó - 2017. március 28.

2017. március 22-én, szerdán a Vörösmarty Mihály Fejér Megyei Könyvtár szervezésében író- olvasó találkozót tartottak a Cecei Általános Iskolában, melynek keretében Telegdi Ágnes írónő ellátogatott az intézménybe és sok szép percet szerzett a 3. évfolyamos diákoknak. A gyerekek és pedagógusaik szép és tartalmas előadásnak lehettek részesei és diákjaink személyesen is találkozhattak az írónővel, megismerkedhettek a könyveivel. Ágnes nagy szeretettel mesélt az állatokkal való kapcsolatáról, megfigyeléseiről, írásainak születéséről. Köszönjük neki, hogy ellátogatott diákjainkhoz, és köszönjük a megyei könyvtár munkatársainak, valamint Sárvári Ilona helyi könyvtáros nőnek is, aki szívükön viselik a diákok olvasó nevelését, élményhez juttatását.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Telegdi Ágnes írónő az alábbi köszönőlevelet juttatta el intézményünknek látogatás után:

"Még egyszer szeretném megköszönni a meghívást, melynek során március 22-én szerdán délelőtt előadást tarthattam a Cecei Általános Iskolásoknak, a megyei és a település könyvtárának közös szervezésében.

Meg kell mondanom, hogy az elmúlt 7 évben, több, mint 400 előadást tartottam országosan, és a külföldön élő magyar közösségeknél, de a Cecei Általános Iskolások tudása, együttműködése, figyelme és szorgalma egészen lenyűgözött, és segítségükkel az előadás hangulata egyike a legszebb emlékű író - olvasó találkozóimnak.

Köszönöm, a szervezésben részt vevők munkáját, Sárvári Ilona könyvtáros, Király László, iskolaigazgató is sokat segített, hogy a rendezvény ilyen precízen szervezett formában létre jöhessen. Köszönöm a pedagógusok munkáját is , akik a hétköznapokban rengeteget dolgoznak a gyerekekkel, hogy tudásuk nem csak nagy, de sokrétű is legyen. Végül pedig, azt szeretném, ha előadásom hatására a gyerekek nemcsak az olvasást szeretnék meg még jobban, hanem a természetjárást is, mely egyben a természet szeretetét és a környezetünkre való őszinte odafigyelést is jelenti."

Tisztelettel
Telegdi Ágnes
Libri - Aranykönyv díjas író

Válogatás Telegdi Ágnes írónő, természetfotós által készített képekből:

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét