Huszáros március - 2017. március 21.

Nemzeti ünnepünk szemléletes és élvezetes megünnepléséről az idei tanévben a 6. évfolyamosok gondoskodtak, akik nevelőik, Szücsné Takács Ilona és Nagy Ferencné támogatásával versekkel, prózai szövegekkel és digitális előadással elevenítették fel a március 15-i ünnepnap eseményeit. A diákok szép énekekkel, táncos elemekkel tartották fenn a nézők érdeklődését, akik nagy tapssal jutalmazták a szép előadást.

Az ünnepet megelőzően „díszbe” öltözött az iskola. A 4. évfolyamosok Komáromi Éva tanítónő segítségével a falújságokat tették szebbé a 4. a és b osztályban egyaránt. Az ünnep után a szabadságharc eseményeit „számbavéve” a 4. osztályosok egy valódi huszár öltözékkel is megismerkedhettek Varga Tamás jóvoltából, aki a Cecei Lovasegyesület tagjaként rendelkezik ezzel a szép egyenruhával. A 4. osztályos diákok megnézhették, elemezhették a huszárruha sajátosságait, majd fel is próbálhatták a nem túl könnyű és kissé szúrós öltözéket. Kicsit cecei huszárokká váltak.

Szeretnénk megköszönni Varga Tamásnak és családjának, hogy lehetővé tették a cecei diákok számára a huszár ruhával való megismerkedést, és hogy ilyen nagy örömöt szereztek számukra!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét