Tavaszi versenyek - 2017. március 7.

A tavasz nem csupán a madaraknak hoz izgalmakat, de az iskolás diákok versenyei is „felélénkülnek” március folyamán. A tavalyi évben elindult levelezős versenyek mellett egyre több helyre kaptak meghívást diákjaink. Elsőként Sárkeresztúron vettek részt az Arany János Versmondó Versenyen, ahol a névadó egy költeményét, illetve egy szabadon választott verset mondtak el a zsűri előtt. A 6. korosztályban Tolnai Vanda és Sebestyén Dominika, a 7. évfolyamon Lehota Eszter képviselték iskolánkat sikeresen. Felkészítő tanáraik Szücsné Takács Ilona és Ferenczi Roland voltak. Még ezen a héten rendezték meg Mezőfalván a térségi Szépkiejtési Versenyt, ahol a diákok egy begyakorolt irodalmi művet olvastak fel, majd egy kötelező szöveget is bemutattak a zsűri tagjainak. A 6. évfolyamos korosztályban Pajor Lili képviselte iskolánkat, a 7. évfolyamosok között Lehota Eszter versenyzett, aki 3. helyezést ért el. Felkészítő tanáraik Szücsné Takács Ilona és Ferenczi Roland voltak. Diákjaink nagy izgalommal készültek a Petőfi Sándor Gimnázium pedagógusai által szervezett angol nyelvi versenyre is. Két csoporttal indultunk, a hetedik osztályosaink Markó Viktor, Nagy Nándor és Salamon Richárd 2. helyezést értek el. A 8. évfolyamosaink csak két fővel tudtak versenyezni, mert a 3. tag egy felvételi eljárás miatt nem tudott ott lenni a 3 fordulós levelezős versennyel indított megmérettetés szóbeli fordulóján. A 8. évfolyamos diákjaink Horváth Lilla, Pintér Zsolt és Redzsepi Erzana voltak, akiknek nagyon köszönjük a felkészülést! Felkészítő tanáruk Ráczné Pincési Julianna volt.

Szombaton rendezték meg a Curie Kémia Emlékverseny területi döntőjét Szekszárdon, amire szintén jelentkeztek diákjaink. A Horváth Lilla, Pintér Zsolt és Redzsepi Erzana alkotta „küldöttség” az egyéni verseny középmezőnyében végzett. Felkészítő tanáruk Csajtainé Szabó Ágnes volt.

Iskolánk az elmúlt években bekapcsolódott a Dinasztia Kiadó által forgalmazott MINI LÜK készségfejlesztő eszközhöz kapcsolódó versenyekbe. Diákjaink év eleje óta készültek, matematika, logika és magyar nyelv területeken. Március elején megrendeztük a helyi fordulókat, ahol évfolyamonként 3 diákot választottunk ki, akik képviselnek bennünket a területi versenyen. A házi verseny eredményei:

2. évfolyam:3. évfolyam:4. évfolyam:
1.Pajor PetraDemeter JázminFazekas Gabriella
2.Dániel Dóra JázminTakács JankaBaumann Dóra
3.Boris BernadettGörgey ÁrminVárady-Szabó László

Felkészítő tanárok: Szepesiné Palatinus Pálma, Sohárné Bali Mária, Fábián Enikő, Szabóné Várady Katalin

A Zrínyi Matematika Versenyen is többen részt vettek iskolánkból. A legeredményesebb diákok a következők voltak: Pajor Petra 2. a, Görgey Ármin 3. b, Baumann Dóra 4.b, Pajor Lili 6.a, Török Norbert 7. a, Pintér Zsolt 8.a. Felkészítő tanárok: Kaczné Lajtos Judit, Sohárné Bali Mária, Horváth Ágnes, Nagy Ferencné és Balázsné Aranyos Judit

A Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny megyei fordulóján Pajor Lili 6. a osztályos tanuló képviselte iskolánkat. Felkészítő tanára Ferenczi Roland volt.

Nagyon köszönjük minden diákunknak a sikeres felkészülést és szereplést. Köszönjük, hogy öregbítik iskolánk hírnevét, hogy ilyen sok témában kipróbálják magukat! Köszönjük pedagógusainknak is, hogy ilyen nagy hangsúlyt fektetnek a tehetséggondozásra!

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét