Diákparlamentben jártam… - 2016. december 6.

A Fejér Megyei Diákparlament ülését 2016.nov.9-én tartották, Székesfehérváron a Városházán. A Cecei Általános Iskolát Horváth Zoltán, 8.a osztályos tanuló képviselte. Élményeiről az alábbi beszámolóban olvashatunk: A programot Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nyitotta meg. Ezután a fórumon megkezdődtek az előkészületek a 2017 februárjában Székesfehérváron megrendezésre kerülő Országos Diákparlamentre, megválasztották a megyei delegáltakat, valamint az iskolai megbeszélések alapján a tanulási tapasztalatokról és lehetőségekről, a diákönkormányzatok működéséről és az intézményi szinten megjelenő kérdésekről értekeztek a küldöttek. Felsorolnék néhányat ezek közül:

  • Nagyon jó dolog a mindennapos testnevelés óra, ezzel mindenki egyet értett, de sajnos sok iskolában ez nem valósulhat meg helyhiány vagy más hátráltató tényező miatt. Az előadó pedagógus szerint látszik a megoldás irányvonala.
  • A legtöbb iskolában nagyon elavult a felszerelés, de ez a probléma talán megszűnik 2017-től, mert az intézményeknek lesz önálló költségvetése.
  • Az iskolai internet program a következő 3 évben kerül kialakításra.
  • Továbbra is a DÖK éves munkaterve alapján lehet támogatni az iskolai rendezvényeket.
  • Nagyon fontos, hogy az iskolákból magas szintű nyelvtudással kerüljenek ki a diákok, ezért az idegen nyelvi órák számának növelésére tettek javaslatot.
  • A kompetencia mérést helyezzék korábbi időpontra.
  • A szünetekben ne legyen kötelező házi feladat.

Nagyon érdekes és tartalmas nap volt, sok új információval és tudással lettem gazdagabb. Örültem, hogy képviselhettem a Cecei Általános Iskolát. Köszönet a kísérő pedagógusnak Sohárné Bali Máriának.

Horváth Zoltán

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét