Novemberi Boldogságórák - 2016. november 29.

A Cecei Általános Iskolában novemberben is folytatódtak a Boldogságórák. A havi aktuális téma a társas kapcsolatok ápolása volt.

Elsőként megfogalmaztuk beszélgető körben, hogy milyen is egy jó barát, először a negatív tulajdonságokat kiemelve, majd a pozitív tulajdonságokat hangsúlyozva. Ezután a három állítás gyakorlattal folytattuk, aminek során mindenki név nélkül 3 állítást írt magáról, kettő igazat és egy hamisat. Ezután megpróbáltuk kitalálni, hogy ki is írta az állításokat.

A következő részben egy kis mozgás után névjegykártyát készítettünk, ahol a megadott sablon alapján felírhatták a jó tulajdonságaikat a gyerekek és azokat, amin változtatni szeretnének.

A Boldogságóránk a Melegzuhany gyakorlattal ért véget, aminek során egy diák kiült egy székre, háttal a többieknek, akik oszlopban állva mögötte mondtak el minden jót róla, ami csak eszükbe jut. Tehát a hideg zuhany ellentéteként a gyerkek csupa jót mondtak egymásnak úgy, hogy nem látták a társuk reakcióját. Ezután a „zuhanyozó” is elmondta a véleményét az elhangzottakról. A „Melegzuhany” olyan jól sikerült, hogy több diákkal is kipróbáltuk és a folytatás mellett döntöttünk.

A novemberi tapasztalataink megint igazolták, hogy a Boldogságórák pozitívan hatnak a diákok önértékelésére, egyre gazdagodik a szókincsük és az érzelmi intelligenciájuk is. Sok olyan helyzetgyakorlat alakul ki akár tervezés nélkül is, ami a közösség javára válik. A havi témánk különösen a társas kapcsolatok pozitív alakulását és a barátokkal szemben támasztott követelményeket, a kritikus baráti szerep kommunikációját erősítette, nagyon pozitívan. Reméljük, hogy a diákjaink be is építik a hallottakat és látottakat a társas kapcsolataikba!

Szabóné Várady Katalin, tanító

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét