Pályaorientációs programok - 2016. november 23.

A Cecei Általános Iskolában nagy gondot fordítunk arra, hogy diákjainkat minél több továbbtanulási lehetőségről tájékoztassuk. Külön örülünk, ha ezt a már elballagott diákjaink teszik, hiszen nekik jó érzés ellátogatni régi iskolájukba, diáktársaiknak pedig hitelesen beszélhetnek az új iskolájuk által támasztott követelményekről és a lehetőségeikről egyaránt.

A már megkezdett pályaorientációs programok a 8. évfolyamos diákjaink Székesfehérvári Pályaválasztási Kiállításra való látogatásával folytatódtak, ahol egy helyen, szinte valamennyi Fejér megyei középiskola képviselőivel találkozhattak osztályfőnökeik kíséretében.

Az őszi szünet után már hétfőn vendéget fogadtunk Dicsérdi Elizabet személyében, aki a végzős diákoknak a Paksi Energetikai Szakgimnáziumról mesélt és hívogatta oda őket továbbtanulni.

Pénteken a Szekszárdi Garay János Gimnáziumból érkeztek hozzánk elballagott diákok Kacz Kornélia és Pordány Emese személyében, akik az ottani mindennapokról, a kollégiumról és a középiskolai életről meséltek a volt iskolatársaknak.

November 17-én, csütörtökön Nagy Lászlóné, a Fejér Megyei Szakértői és Rehabilitációs Bizottság Pályaválasztási Tanácsadói szolgáltatásáról mesélt a végzős diákoknak és a 7. évfolyamosoknak. Elmondta, hogy mindenki jól gondolja át, hogy mivel szeretne foglalkozni felnőtt korában, rendelkezik-e a szakmához szükséges kompetenciákkal, adottságokkal, majd látogassa meg ennek a szakmának a képviselőit, hogy tapasztalatokat szerezzen. Ezután keresse meg szülei, vagy a Pályaválasztási Tanácsadó segítségével azt a középfokú iskolát, amelyik ehhez a képzettséghez eljuttathatja. Elmondta azt is, hogy szívesen várja azokat a tanácsadóba, akiknek még nincsenek határozott elképzeléseik, hogy hol tanulnának tovább, mi érdekli őket igazán. Bíztatta a diákokat, hogy járjanak nyitott szemmel, hogy megtalálják az őket leginkább érdeklő szakmát, tevékenységet.

A pályaorientációs tovább folytatódnak, intézményünk végzősei és pedagógusai szívesen látják az iskolák képviselőit, akik be szeretnék mutatni középiskolájukat a Cecére járó diákoknak.

Szabóné Várady Katalin

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét