Mi a pálya? - 2016. november 2.

Minden évben sok fejtörést okoz a nyolcadik évfolyamosoknak a kérdés, hogyan tovább. Nemcsak ők lesznek tanácstalanok, hanem gyakran a szülőknek is fel van adva a lecke. Annak érdekében, hogy megkönnyítsék a döntésüket rengeteg programot szerveznek különböző intézmények. Többek között a Fejér Megyei Munkaügyi Központ pályaorientációs előadást tart, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gyárlátogatásokat szervez, a középiskoláknak pedig lehetőségük van egy pályaválasztási kiállításon bemutatkozni a leendő továbbtanulóknak.

Ez utóbbi alkalmon vettek részt a Cecei Általános Iskola diákjai október 28-án, Székesfehérváron a Türr István Képző és Kutató Intézet épületében. A cecei iskolásoknak lehetőségük volt a szüleikkel együtt megtekinteni a kiállítást, melyre egy egész délelőttöt szántunk, hiszen rengeteg volt a látnivaló. Úgy látszik mára már a középiskoláknak is fontos, hogy kialakítsanak egy előzetes képet magukról, hiszen a továbbtanulásban ők is éppolyan mértékben érdekeltek, mint a pályaválasztók. Sok iskola ennek megfelelően érdekességeket mutatott be, például robotokat, fegyverkészítést láthattunk, vagy kóstolhattunk édességeket, különböző élelmiszeripari termékeket. Mindemellett a honvédség, a tűzoltóság, a rendőrség és különböző vállalatok is felvonultak, hogy bemutatójukkal felkeltsék a tanulók érdeklődését.

Reményeink szerint minden diák segítséget kapott ahhoz, hogy a számára megfelelő szakirányban továbbtanuljon, vagy legalább tisztában legyen a saját érdeklődési körével.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét