Aranydiploma átadó ünnepség - 2016. október 19.

Pusztai György tanár úr aranydiploma átadó ünnepsége a Cecei Általános Iskolában

2016. október 14-én, pénteken 16 órától köszönthettük aranydiploma átadása alkalmából azt a pedagógust, aki oktató-nevelő munkájával 38 évig járult hozzá a Cecei Általános Iskola és jogelődeinek sikereihez.

Pedagógusként cecei generációk sokaságát vezette be a természettudományok csodálatos világába, vagy tanítóként okította őket szépre-jóra.

Pusztai György 1939. június 1-én született a Győr melletti Péren. Ifjúkorában került Fejér megyébe és középiskolai tanulmányait a Sárbogárdi Gimnáziumban kezdte el 1953-ban. Az akkori iskolarendszeri változások miatt 1955-től már Székesfehérváron folytatta a gimnáziumi éveit és itt tett sikeres érettségi vizsgát 1957-ben. A korszakra jellemző jogszabályok alapján Szabadegyházára helyezték, ahol gyakornokként megkezdte pedagógusi pályáját. A gyakorlati év teljesítése után 1958-ban Székesfehérváron sikeres tanítói vizsgát tett.

Immár okleveles tanítóként folytatta munkáját Szabadegyházán, közben teljesítve sorkatonai szolgálatát, amelyet 1959. novemberében, egy nem túl vidám péntek 13-i napon kezdett meg. 1961-ben szerelt le a honvédségtől és tért vissza a katedrára a szabadegyházai általános iskolába.

1962-ben érett meg benne az a gondolat, hogy tovább képezve magát beiratkozzon a Pécsi Tanárképző Főiskola biológia-földrajz szakos tanári képzésére.

Ezután következett életében egy olyan döntés amely, mint később kiderült, döntő és egy életre szóló változást eredményezett. 1964-ben áthelyezését kérte Cecére, amely kérelméhez hozzájárultak és ez évben megkezdhette munkáját a Cecei Állami Általános Iskolában.

Cecére kerülése után, 1964-ben, feleségével, Ildi nénivel először a Milos Iskolában kialakított szolgálati lakásba költöztek, majd évekkel később itt, az iskola szomszédságában kezdték el felépíteni saját otthonukat, amelybe 1970-be költözhettek be.

Az 1962-ben a Pécsi Tanárképző Főiskolán megkezdett tanulmányait 1966-ban fejezte be sikerrel és 1966. július 15. napján vehette át biológia-földrajz szakos tanári diplomáját.

Innentől kezdve tanította az általa oly szeretett tantárgyak ismeretanyagát a cecei fiataloknak, egészen 2002-es nyugdíjba vonulásáig.

Szakmai munkája elismeréseként hosszú ideig szakfelügyelőként is dolgozott és megismerhette a környékbeli általános iskolákat, ahol tanácsaival-észrevételivel járult hozzá a fiatalabb pedagógusok fejlődéséhez.

Gyuri bácsi 45 évig állt a katedrán és rendületlenül nevelte-oktatta az ifjúságot, ebből 38 évet töltött el Cece település általános iskolájában. Nem csak az iskolához, hanem a településhez is hű maradt, hiszen a családjával felépített ház igazi otthonnak bizonyult, mivel azóta is itt töltik feleségével a jól megérdemelt nyugdíjas éveiket.

Az átadó ünnepség és baráti beszélgetés után ezúton is szeretnénk gratulálni Pusztai György tanár úrnak aranydiplomája átadásához és egyben jó egészséget szeretnénk kívánni neki, feleségének és családjának egyaránt.

A Cecei Ált. Iskola munkatársai és nyugdíjas pedagógusai

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét