Boldogságórák - 2016. október 11.

Az idei tanévben szeretnénk csatlakozni a két 4. osztályunkkal a Boldogságóra programhoz, amit a Jobb Veled a Világ Alapítvány támogatásával valósítunk meg. Az alapítvány kidolgozott forgatókönyvekkel, képzésekkel, kiadványokkal támogatja a programba lépőket, kicsiket és nagyokat egyaránt.

A diákokkal megbeszéltük a szükséges tudnivalókat és, hogy mennyire érdekli őket a program. Nagy örömünkre nagyon tetszett nekik az elképzelés, nagyon szeretnek beszélgetni, csoportokban dolgozni, előadni, énekelni, táncolni stb.

Megtörtént a boldogság megfogalmazása, és személyenként prezentálása is. Ezután kezdődött a szeptember havi témánk, a hála feldolgozása, ami kicsit több időt vett igénybe, mint gondoltuk, ezért azt a megállapítást tettük, hogy már a hónap elején el kell kezdeni a téma feldolgozását a forgatókönyv szerint és több órán keresztül még „éltetni” kell, ugyanis olyan nagy az utóélete, hogy nem lehet a témát lezárni egy óra után. Elkészült a hála tabló, és a hála kupon is, amit szintén nagyon élveztek és át is adták a „címzettnek”.

Úgy gondoljuk, hogy a program nagyon sikeres lehet a mi iskolánkban is, együtt tanuljuk a diákjainkkal, együtt formálódunk, nyitunk egymás felé. A tervezett témákat beépítettük a Munkatervünkbe is, amit a nevelőtestület támogatott.

További információk a programról a www.boldogsagora.hu honlapon érhetők el- nem csak diákoknak és szülőknek, hanem minden érdeklődőnek.

Földi Józsefné és Szabóné Várady Katalin, tanítók

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét