„Tűzriadó” - 2016. október 4.

A tűzvédelem nem csupán azért fontos, hogy megóvjuk az épületet, annak berendezéseit, hanem mert emberéletek is veszélyben lehetnek. Hiszen a tűzvész kitörése egy szempillantás alatt bekövetkezhet és ilyenkor jó, ha tudjuk mi a teendő. A Cecei Általános Iskola, a minden évben kötelezően megszervezésre kerülő tűzriadó próbáját 2016. szeptember 14-én tartotta. Ekkor a nagyobbak feleleveníthették a kisebbek pedig elsajátíthatták, az esetleges tűzvész esetén a menekülési útvonalat és az akkor szükséges teendőket.

Ez a nap egyben egy rajzpályázat eredményhirdetése is volt.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2016. május 20-án „Tűzről pattant” címmel alkotói pályázatot hirdetett iskolás tanulók részére. A rajzpályázat célja az volt, hogy az iskolások a kreatív alkotásaikon keresztül mutassák be a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes munkáját. A 2015/2016-os tanévben a 4.a osztályos gyerekek a tűzvédelem fontosságát hangsúlyozó tűzoltó hivatás bemutatásával vagy egy tűzoltói beavatkozás ábrázolásával neveztek.

A 2016/2017-es tanévben immár 5.a osztályosok e pályázaton különdíjban részesültek. A Sárbogárdi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság képviselői, egy tűzoltó bemutató keretében hívták fel a figyelmet a tűzvédelem fontosságára. Ezen a különleges napon a kicsik és a nagyobbak is megvizsgálhatták a hivatásos tűzoltók készenléti szereit, megnézhették és szakértői felügyelet mellett ki is próbálhatták a tűzoltók szakfelszereléseit. Továbbá megismerhették a tűzoltóautók speciális belső felszereléseit is, és testközelből megtekinthették a gyakran emlegetett feszítő-vágó eszközöket is. A program résztvevői egy magasra törő vízsugárral búcsúztak egymástól.

Győri László
pedagógus

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét