Tanévkezdés - 2016. szeptember 14.

Szeptember 1-én reggel becsengettek a Cecei Általános Iskolában is, ahol tanévnyitó ünnepséggel indult az új tanév. Elsőként az iskola legújabb tanulóit, az első osztályosokat kísérték be a végzős nyolcadikos tanulók, majd név szerint is köszöntötték őket, illetve emléklapot és egy kis ajándékot vehettek át az ifjú diákok. Az óvonénik segítségével verssel köszöntötték az új intézményt, majd tanító nénijük, Horváth Ágnes fogadta őket biztató szavakkal.

A köszöntés után ünnepélyesen búcsúztatta az intézmény egy köztiszteletben álló pedagógusát, aki nyugállományba vonul. Nyikosné Domján Mária 1974-ben, Cecén kezdte meg pedagógus pályáját és most 42 sikerekben és szép emlékekben gazdag év után mond búcsút az iskola falainak. Diplomáját 1979-ben szerezte meg történelem-orosz nyelv szakon a Pécsi Tanárképző Főiskolán. A Cecei Általános Iskolában a hosszú évtizedek alatt több generációnak adta át sikeresen tudását az idegen nyelvoktatás, illetve a történelem tudomány tanítása során. Se szeri, se száma azoknak a programoknak, műsoroknak, ünnepélyeknek, amelyek megszervezésében, kivitelezésében szerzett elévülhetetlen érdemeket. Hosszú éveken át volt gazdája iskolánk könyvtárának. Szakmai munkája mellett sikeresen vezetett tanulócsoportjai, osztályai emlékeznek rá szeretettel és tisztelettel. Kívánunk neki nyugodt és örömökben gazdag nyugdíjas éveket!

A 2016-2017-es tanévben továbbra is a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, vagyis az állami intézményfenntartó biztosítja iskolánk működését. Intézményünk struktúrájában az elmúlt évekhez képest jelentős változás nem történt. Az idei tanévben is három telephelyen kezdjük meg az oktatást. A Cecei Tagintézményben 15 tanulócsoportban 252 gyermek kezdi el tanulmányait 23 pedagógus irányításával. Az Alapi Tagiskolában 8 tanulócsoportban 110 diák - 12 pedagógussal, az alsószentiváni tagintézményben 5 tanulócsoportban 52 diák - 6 pedagógus felkészítésével lát neki az idei tanév feladatainak.

A cecei tagintézmény a tanulói közül közel 40-en Sáregresről és ugyanannyian Vajtáról járnak be tanulni Cecére a Sárbogárdi Tankerület által továbbra is ingyenesen biztosított iskolabusszal. A vidéki tanulóink továbbra is részt vehetnek a délutáni foglalkozásainkon, hiszen a tankerület továbbra is finanszírozza a tanulók délután 16 órai hazaszállítását. Az új jogszabályi előírásoknak köszönhetően iskolánk minden évfolyamon biztosítja az egész napos oktatást, amelyet napközis és tanulószobai csoportok szervezésével oldunk meg.

A tehetséggondozás ügyének támogatása érdekében idén is meghirdetésre kerülnek különböző szakkörök, tehetséggondozó foglalkozások. Többek között lehetőség nyílik kézműves, természettudomány, énekkari és angol nyelv szakkörök látogatására, de folytatódik a zongora oktatás is. A sportfoglalkozások keretében a Magyar Kézilabda Szövetség, illetve az MLSZ Bozsik Intézményi Program keretében nyílik lehetőség kézilabda és labdarúgó edzések látogatására.

Iskolánkban az idén nyáron kisebb felújítási munkálatokra került sor. A fenntartó finanszírozásában megtörtént az iskola mellékhelyiségeinek egészségügyi festése, míg a Cecei Iskolásokért Közalapítvány hozzájárulásával ajtófestések és cserék történtek meg. Köszönettel tartozunk azoknak a pedagógusoknak és szülőknek, akik megszervezték osztálytermeik kifestését, dekorációjának megújítását. Az elmúlt tanév második felében sikerült megújítani az iskolai játszóteret, amelyhez pályázati lehetőség, alapítványi támogatás illetve a szülői közösség adománya járult hozzá.

Minden diákunknak, pedagóguskollégámnak eredményekben gazdag és nagyon sikeres tanévet szeretnék kívánni!

Király László - intézményvezető

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét