Itt a szünidő, indulhat a táborozás! - 2016. július 13.

Az idei évben Harkányba és környékére szerveztünk egyhetes tábort kolléganőmmel, Sohárné Bali Mária tanárnővel cecei iskolások részvételével.

Június 28-án reggel – bár szakadt az eső – mégis sok boldog, izgatott szempár köszöntött minket indulásunk helyszínén. Útban szállásunk felé megálltunk Abaligeten, bejártuk a cseppkőbarlangot és megnéztük a Denevérmúzeumot. Harkányba érve mindenki elfoglalta szállását, majd mielőtt még alaposabban felfedezhettük volna a helyet, ismét leszakadt az ég. Első este egy kicsit bezártnak éreztük magunkat, de a következő napok időjárása mindenért kárpótolt bennünket.

A következő napokban sokat fürödtünk. Voltunk wellness fürdőben és strandon Harkányban, termálfürdőben Siklóson. A gyerekek felfedezték és kipróbálták a különböző vízicsúszdákat, órák hosszat pancsoltak a vízben. Természetesen tábor nem létezik túrázás nélkül, Harkányból Siklósra gyalog mentünk át. Megnéztük a felújított várat és a benne levő kiállításokat, majd a fürdőt látogattuk meg. A túrázáson kívül a táborozás része a bátorságpróba is. Két este is bizonyíthatták bátorságukat a gyerekek- először a kisebbek, majd a nagyobbak.

Gyorsan letelt az öt nap, elérkezett a tábor utolsó napja. Ebéd után sétahajóztunk a Dráván, Drávaszabolcstól egészen a horvát határig. A hajóút alatt a Duna-Dráva Nemzeti Park területén fekvő Kormorán szigeten láthattuk a 800 fős kormorán kolóniát és két réti sas párt is. A hajózás után hazafelé vettük az irányt. A gyerekek kellemesen elfáradva, sok-sok élménnyel gazdagodva ölelhették át ismét szüleiket.

A táborozásunkhoz sok segítséget kaptunk a Vajtai és a Sáregresi Önkormányzattól. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani mindkét Önkormányzatnak!

Tornócziné Bondor Csilla

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét