Mészöly Napok – kórustalálkozó - 2016. május 31.

2016. május 20-án iskolánk kórusa második alkalommal vett részt a sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskola által szervezett kórustalálkozón. A találkozó célja nem a megmérettetés, hanem az önfeledt éneklés, a közös éneklés élményének erősítése.

Énekkarunk jelenleg 15 főből áll, negyedikes és ötödik osztályos tanulókból. Büszkék vagyunk, hogy csoportunk magját hat tehetséges fiatalember alkotja, akik az idei évben már többedik alkalommal léptek fel közönség előtt. Természetesen lányok nélkül nem lenne igazi a kórus. Ők is szívvel-lélekkel vesznek részt a csoport munkájában, és csak kevés iskola tudhat magáénak vegyeskart, ahol a szólista szerepet fiúk vállalják fel.

A találkozó közös énekléssel kezdődött –a Pál, Kata, Péter című francia kánon hangzott fel a résztvevők előadásban, három szólamban. Ezután mutatkoztak be a csoportok.

Énekkarunk Liszt Ferenc: Hajnalozó című dalát mutatta be, majd két popzenei számot énekeltünk – a KFT: Afrika, ill. Omega: Régi csibészek című dalait. A közönség minden előadást hatalmas tapssal díjazott.

Köszönjük a meghívást erre a kellemes, hangulatos rendezvényre, és reméljük, hogy a jövő évben is résztvevői lehetünk a kórustalálkozónak!

Tornócziné Bondor Csilla

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét