Ismét papírgyűjtés - 2016. május 31.

A Diák Önkormányzat szervezésében, május 17-18-19-én került sor a hagyományos tavaszi papírgyűjtésre. Sajnos az idei tavasz is hűvös volt, így a fűtési szezon is elhúzódott! Ennek ellenére nem csökkent az összegyűjtött hulladék mennyisége. Tanulóink és szüleik 5600kg papírt hoztak be! Sajnálattal tapasztaltuk, hogy ugyan az összegyűjtött papír mennyisége nem, de a résztvevők száma csökkent! Ezúton is szeretnénk kérni mindenkit, aki ebben az akcióban nem vett részt, hogy a környezetünk megóvása érdekében az őszi papírgyűjtésben legyen aktívabb! Hiszen, minden kiló összegyűjtött papírhulladékkal megóvhatunk egy-egy fát!

Az értékesítésből befolyt összeg biztosítja az iskolai gyermeknap, különböző versenyek, foglalkozások anyagi hátterét. A DÖK támogatást nyújt a gyermekek versenyekre történő utazásához, nyári táborozástatásához is.

A szorgalmas gyűjtögetők között most is versenyt hirdettünk! Minden diák, aki 100kg felett gyűjtött, egy hátizsákot kapott. A legkiemelkedőbb eredményt elérők, kapcsolódva az iskolánkban zajló három hetet meghaladó projekthez, a hátizsák mellé különböző sportszereket kaptak ajándékba.

A felső tagozaton a legkiemelkedőbbek:

I.Balassa Márk 5.a592kg
II.Jákob Kristóf 6.a393kg
Vinklár László 7.b382kg
III.Lehota Eszter 6.b279kg
Kacz Dávid 5.a220kg

Az alsó tagozaton az első három helyezett tanuló:

I.Takács Bence 2.b387kg
Nyikos Luca 1.b364kg
II.Szalai Róbert 2.a286kg
III.Várady Szabó László 3.b183kg
Jobban Bence 1.a103kg

5-5 ezer forintos jutalomban részesült a két legtöbb papírt gyűjtő osztály. Az 5.a, akik 1193kg- ot, és a 2.b, akik 848kg-ot gyűjtöttek.

Ezúton is szeretném megköszönni a DÖK és az iskola pedagógusai nevében a gyerekeknek és szüleiknek, hogy a szívükön viselik a környezetvédelmet, s aktívan részt vesznek környezetünk megóvásában!

Sohárné Bali Mária
DÖK vezető

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét