Szenzációs búcsúelőadás - 2016. május 31.

A Cecei Általános Iskolában több éve hagyomány, hogy a 8. évfolyamos diákok egy előadással búcsúznak iskolájuktól, pedagógusaiktól, diáktársaiktól. Az idei évben a búcsúelőadásra május 27-én, pénteken került sor, amikor is délelőtt a diáktársaknak, este 6 órakor pedig a szülőknek és hozzátartozóknak mutatták be a „nagy művet”. Igen, tényleg nagy művet, hiszen a közel másfél órás előadás során hol kacagtunk, hol pedig a könnyeinket törölgettük a meghatódottságtól.

Az előadás kezdetén Lázár Ervin: A négyszögletű kerekerdő című mesejátékát adták elő a nézőknek a nyolcadikosok. Aki ismeri a mesét, sok hasonlóságot talál Milne: Micimackó című meséjével, itt is másságukkal tűnnek ki az állatok, akik mind-mind emberiek és értékesek, szeretni valók. Ezután egy bukás megakadályozásának érdekes története bukkant elénk a 6alma Klub előadásában.

A folytatásban a közoktatás és ezen belül az iskolai életünk megreformálására tett javaslataikat fogalmazták meg a cecei végzősök, a „maradók” nagy örömére és egyetértésével övezve. Ezután a 8 év alatt összegyűjtött aranyköpések hangzottak el, amik szintén nagy vidámságot szereztek a felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

Az előadás záró részében ppt bemutató keretében vonultak fel a nyolc év eseményei, amit a baba és jelenlegi tablóképek bemutatása követett, Miből-Mivé mottóval- személyenként.

Mindez zenével, tánccal, sok énekkel kísérve.

Mi felnőttek megállapítottuk, hogy a diákjaink egyre magasabbra teszik a mércét az őket követők számára. Ez az előadás is nagy-nagy sikert aratott, hiszen a rengeteg munka meghozta a gyümölcsét, egy nagyszerű produkció született szenzációs előadással, jelmezekkel és díszletekkel megtámogatva.

Köszönjük a 8. évfolyamosoknak a felkészülést, a sok próbát! Köszönjük a két osztályfőnöknek, Nyikosné Domján Máriának és Csajtainé Szabó Ágnesnek a sok ötletet és kitartást, hogy egésszé váljon a produkció, és köszönjük a szülőknek, akik jelmezekkel, hangosítással és sok egyébbel támogatták az előadás megszületését!

Úgy gondoljuk, hogy kicsiknek és nagyoknak egyaránt nagy örömet okozott a nyolcadikosok búcsúelőadása, köszönjük nekik!

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét