II. SULIMPIA - 2016. május 25.

A Cecei Általános Iskolában évek óta hagyomány, hogy minden tanévben szerveznek 3 hetet meghaladó projekteket, amik azt a célt kívánják elérni, hogy az adott témában minél több elméleti és gyakorlati ismeretre tegyenek szert a diákok és felnőttek egyaránt. Négy évvel ezelőtt, az olimpia adta az ötletet, hogy rendezzenek SULIMPIÁT, aminek megvalósítása során kicsit átérzik a diákok e nemes versengés eszméjét, tartalmát, és talán szívesebben szurkolnak a magyar sportolóknak.

Négy év telt el, ismét olimpiára készülünk, és felelevenítjük a SULIMPIA jógyakorlatot is, melynek projektnyitójára május 23-án, hétfőn 11 órától került sor. Király László igazgató úr ismertette a diákokkal a 3 hetet meghaladó projekt célkitűzéseit és főbb eseményeit, feladatait, ütemezését, majd átadta a szót Kovács István úrnak, akinek volt szerencséje a Pekingi Olimpiára vinni az olimpiai lángot. Ennek jelképét magával is hozta és kézbe adta a diákoknak. István buzdította a hallgatósását a mozgás és a sport szerepére az életünkben, és az olimpia, mint nemes versengés fontosságára. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a diákok a szülőkkel együtt kövessék figyelemmel a közvetítéseket és szurkoljanak a honfitársaiknak, akik rengeteg munkával jutottak el erre a rangos eseményre.

A megnyitó után olimpiai futással vette kezdetét a II. Cecei SULIMPIA, ahol a kiválasztott diákok a településen utcáin áthaladva futottak be a jelképes lánggal a társak sorfala között az iskolába, ahol kezdetét vette a 3 hetes versenysorozat.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét