Tavaszköszöntő délután - 2016. május 10.

2016. május 7-én, 17 órától szervezték meg a cecei iskolások tavaszköszöntő délutánjukat a Művelődési Házban, ahol igyekeztek kicsit bemutatni, hogy a tanórákon kívül mi mindennel foglalkoznak a diákjaik fejlesztése érdekében.

Elsőként az első évfolyamosok népi játékát tekinthették meg a vendégek egy „libás” csokorba foglalva. Ezután Takács Janka 2. b osztályos tanuló adta elő Osváth Erzsébet, Zsémbes Zsófi ébredése című versét, ami a reggeli öltözködés viszontagságait tárta elénk. Ezt követte a 3.a és b osztályosok táncos, zenés édesanyákat köszöntő blokkja, amit Pintér Laura 2. b osztályos tanuló meséje követett A szamárrá változott barát címmel.

Az előadások sorában az iskola kamarakórusa Liszt Ferenc: Hajnalozó című művét adta elő, majd a 2. évfolyamosok Mókás ABC-jével folytatódott a műsoros délután.

A 6. a osztályos tanulók az osztályfőnökük és a szülők segítségével HAT-ÁS cirkuszi előadást varázsoltak elénk, amit Markó Viktor egykerekű kerékpározása tett még élvezetesebbé. A cirkusz után Pajor Lili 5.a osztályos tanulónk mondta el a Három kívánság című népmesét, amit az 5. b osztályosok Kalóz bemutatója követett.

Lehota Eszter 6. b osztályos tanulónk Bella István: Június című versét hozta el a vendégeknek, amit az énekkar előadása követett. A KFT. zenekar Afrika című dalát adták elő a nézőknek. Ezt követően Bali Miklós 8. a osztályos tanuló mondta el Lázár Ervin A zöld lific című meséjét, amit az 1. és 2. évfolyamos aerobic csoport bemutatója követett.

Szeretnénk megköszönni mindazoknak a támogatását, akik eljöttek és együtt örültek velünk a diákjaink előadásainak ezen a szép májusi délutánon!

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét