Siker a megyei versenyen! - 2016. május 10.

A Fejér Megyei Honismereti Egyesület 2016. május 6-án délelőtt rendezte meg Székesfehérváron a „Felnevelő tájunk” honismereti vetélkedő alsó tagozatos versenyének döntőjét, 11 csapat részvételével. A vetélkedő megyei döntőjére a hat levelező fordulóban legeredményesebben szereplő csapatok kaptak meghívást.

Az idei tanév őszén levelező fordulók megoldásával kezdődött a verseny. A levelező fordulókban a csapatoknak a Hunyadi családdal, Mátyás királlyal kapcsolatos mondák alapján kellett feladatlapokat megoldani, rajzokat készíteni. A szóbeli döntőre a versenyzők az előző fordulók feladataiból készültek fel. Ezenkívül a megye egyetlen Mátyás királyhoz kötődő mondáját kellett előadniuk, „A csóri csuka mája”címmel. A verseny szervezői nagyon ügyeltek arra, hogy a gyerekeknek a levelezős fordulók során megszerzett ismeretei elegendőek legyenek a döntő feladatainak megoldásához.

Iskolánk csapata „Hunyadi katonái” diadalmaskodtak a vetélkedőn, 10 csapatot maguk mögé utasítva első helyezést értek el!

A csapat tagjai: Szakál Rebeka, Kondor Milán és Varga Gábor Levente 4. b osztályos tanulók voltak. Felkészítő tanáruk: Tornócziné Bondor Csilla.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét