Fergeteges Szülői Közösségi Bál - 2016. március 11.

Szép hagyományt elevenítettek fel a Cecei Általános Iskola Szülői Közösségének tagjai, amikor 2015. március 5-én, szombaton műsoros bállal kedveskedtek a vendégeknek. Somogyi Tiborné és segítői heteken keresztül szervezték az eseményt, buzdították a szülőket és hozzátartozókat, hogy készüljenek műsorral, jöjjenek el, nézzék meg az előadásokat. A sok munka meg is hozta gyümölcsét, szombaton zsúfolásig megtelt a Művelődési ház kicsikkel, nagyokkal, fiatalokkal és idősebbekkel.

A köszöntés után a cecei szülők humoros jelenetével vette kezdetét a műsor, ahol az anyukák vizsgáztatták egymást a felsős tananyagból, a nézők nagy kacagásaival övezve.

Ezután két vajtai anyuka, Pinczésiné Sándor Eleonóra és Kovács Oszkárné előadásában Jelenetek egy házasságból címmel láthattunk vicces jelentet. A hölgyek hihetetlen előadása közben szemünket több esetben törölgettük a nevetéstől.

A következő műsorszám a cecei anyukák „fátyoltánca” volt. A koreográfia a hastánc elemeit ötvözte a modern mozdulatokkal és zenével, amit nagy taps közepette adtak elő.

Ezután a sáregresi szülők a polgármester asszonnyal kiegészülve nagy sikerrel adták elő a Három lány című mesét. A három kis „fogyatékkal” élő lány férjhez adásának története során szintén nagy nevetések és tapsviharok törtek elő a közönség soraiból.

A cecei asszonyok ezután a Hip-Hop tudásukkal is elkápráztatták a nézőket, aminek során a lábak és tenyerek is ütemesen követték a jó zenét és a szép táncmozdulatokat.

A vajtai szülők egy nagy csoportja orosz népzenével és néptánccal készült a bálra, ami nagy-nagy sikert aratott. Jákob István és fia Jákob Kristóf tangóharmonikás zeneszámával előkészítette a táncos lábú „szomszédok” műsorszámát, ami nagyon mozgalmas és magával ragadó volt.

A folytatásban Somogyi Tiborné és Sebestyén Kriszti „pletykálkodásának” lehettünk tanúi, amit szintén nagy élvezettel hallgatott és nézett a közönség.

Zárásként az általános iskola nevelői énekeltek egy dalcsokrot a diákok órára készülési technikáit és magatartását is kicsit kifigurázva.

A műsoros est végén Power Point bemutatóval is megmutatták a szülők a műsor próbáinak folyamát, amit nagy élvezettel néztek Ők maguk is, a közönség pedig tapsviharral köszönte meg a rengeteg befektetett energiát a szereplőknek.

Az est folytatásaként Szabó László és Várady-Szabó Márton gondoskodott a jó zenéről és a jó hangulatról, amit a dübörgő táncparkett igazolt majdnem reggel hat óráig.

Az intézmény nevelői és diákjai nevében szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik szervező munkájukkal, szereplésükkel, adományaikkal, egyéb tevékenységeikkel támogatták a Szülői Közösségi Bál eredményes magvalósulását. Köszönjük azt a példaértékű összefogást, ami ezt a nagy sikert eredményezte!

Szabóné Várady Katalin, igh.

A rendezvényt iskolánk sajtópartnere, a Bogárd és Vidéke című hetilap is méltatta:

Összefogás az iskolásokért

Nagy összefogásról tett tanúságot Cece község apraja–nagyja szombaton. Az est bevétele az iskolát gyarapította.

Nagylelkű szülők, rengeteg érdeklődő, családtagok töltötték meg zsúfolásig a művelődési házat, mely picinek bizonyult ennyi jelenlévő számára. Éppen ezért is rekordmennyiségű szendvics és sütemény készült az eseményre.

Az est folyamán az iskola szülői munkaközösségének tagjait láthattuk. Rendkívüli műsorszámokat hoztak össze a kétórásra sikeredett estre. Tapsolhattunk a szülők által készített iskolai komédiás jelenetnek, egy házaspár hétköznapi életének problémáiról szóló kabarénak, megmosolyoghattuk, hogy két falusi ember hogyan küzd meg a modern technika ördögével, valamint egy gyönyörű fátyoltáncot is lejtettek a színpadon. A sáregresiek Nagy Csipet Csapata egy paraszti világban játszódó színdarabot mutatott be, ahogy három lányának keres férjeket egy édesanya. Az est folyamán a szülői közösség hiphoppal, a vajtai Pálinkalinka csoport fantasztikus oroszos tánccal örvendeztette meg a közönséget.

Az iskola pedagógusai kórussá álltak össze, és átírt, vicces dalokkal rukkoltak elő. Az előadás közben képekből készített diavetítést láthattunk az iskolai életről. Vastapssal jutalmazták a produkciót az összegyűltek.

Végezetül a szülők – ajándékként felkészítőiknek – egy nagy szeretettel készített videofelvételt vetítettek le, amiben a próbák alatt készült képeket, mozgófilmeket vágták össze egy kisfilmmé.

Mágocsi Adrienn

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét