Óvoda-iskola átmenet - 2016. március 8.

Hamarosan elérkezik az általános iskolai beiratkozások ideje, amit Cecén egy több éve megvalósuló óvoda-iskola átmenet programmal igyekeznek „megtámogatni”.

Első állomásaként az iskola vezetői és a leendő első osztályos nevelők ellátogattak a beiskolázási körzet három óvodájába, Cecére, Vajtára és Sáregresre, hogy szülői tájékoztatókat tartsanak a leendő első osztályosok szüleinek a várható szeptemberi lehetőségekről. A szülők feltehették a kérdéseiket, észrevételeket tehettek és elmondhatták ezeken az alkalmakon, hogy milyen speciális egészségügyi, vagy tanulási problémákra kell, hogy felkészüljenek a leendő nevelők.

Az óvodás gyermekek a program második részeként 2016. március 17-én, csütörtökön délután az óvó nénikkel együtt ellátogatnak az iskolába, hogy megismerjék az iskola épületét, a tornatermet, az udvari játékokat, találkozhatnak a régi óvodás társakkal, a leendő nevelőkkel stb.

Az óvoda- iskola program beiratkozást megelőző utolsó alkalma a 2016. április 05-én, kedden, 15 órától megszervezésre kerülő iskolanyitogató foglalkozás lesz, melynek keretében a szülőket és az óvodásokat együtt várják. A leendő első osztályosok egy játékos foglalkozáson vesznek, míg a szülők egy interaktív előadás keretében még többet megtudhatnak a Cecei Általános Iskoláról, a lehetőségekről és körbesétálhatnak az intézmény termeiben.

Az óvoda-iskola átmenet program keretében megvalósuló programok a remények szerint hasznos információkat, benyomásokat nyújthatnak a szülők számára, hogy gyermeküknek általános iskolát válasszanak.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét