Szitakötő képzés - 2016. február 9.

A Cecei Általános Iskola immár hatodik éve vesz részt a Szitakötő programban, melynek célkitűzése a Liget Kiadó azonos című folyóirata révén a szellemi és erkölcsi értékek gondozása és a veszélyeztetett természeti értékek megismertetése és megóvása.

A program részeként a folyóirat szerzői iskolánkban a tanulóknak játékos foglalkozást tartottak az aktuális folyóirat cikkei alapján. Idén az hatodik évfolyamosok vettek részt az érdekes, új ismereteket is tartalmazó hatvan perces foglalkozáson. A foglalkozást a Szitakötő program szervezője, Horgas Judit vezette. Az újság jelen száma a szerencséről szól, a témák között szerepeltek kártyával kapcsolatos játékok, illetve az együttműködést igénylő, az iskolai nevelőmunkában közvetlenül is felhasználható feladatok. A foglalkozás érdekessége, hogy szülők is részt vehettek rajta.

A gyermekfoglalkozást a pedagógusok kilencven perces továbbképzése követte. Ebben a másfél órában már sokkal komolyabb témák kerültek elő, olyanok, mint a sikeresség feltételei, önértékelés fejlesztése, szabályalkotás kártyajátékhoz, módszertani segítség az irodalmi olvasmányok feldolgozásához. Mindezt könnyed, élvezetes stílusban és az iskolai osztályokban is jól használható közösségi játékok segítségével sikerült megvalósítani a képzés keretében.

Ráczné Pincési Julianna

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét