Magyar Kultúra napja - 2016. január 26.

A Cecei Általános Iskolában már hagyományosnak mondható, hogy megemlékezünk a Magyar Kultúra napjáról. Az idei évben több programmal is készültünk, amely során iskolánk minden korosztálya részese lehetett a rendezvényeknek. A reggeli órákban az intézmény alsó tagozatos diákjai meghallgatták a Violin Művészeti Alapiskola helyi zongorista növendékeinek előadását, amit az iskola fiú kórusának előadása koronázott meg, Tornócziné Bondor Csilla tanárnő vezénylésével.

Ezután mesehallgatás közben ismerkedhettek meg, egy elsősorban gyermekkönyveket forgalmazó könyvkiadó kiadványaival diákjaink, az írott értékekre is felhívva a kisebb nemzedék figyelmét.

Iskolánk felsős tanulói Szabóné Várady Katalin igazgatóhelyettes kezdeményezésére, az elmúlt években is bekapcsolódtak az Együtt szaval a nemzet! című rendezvénysorozathoz, amely során az idei évben Kölcsey Ferenc Himnuszának első három versszakát és Petőfi Sándor Nemzeti dal című költeményét szavalták el. A szervezők szerették volna a kisebb korosztályokat is bevonni a közös versmondás élményébe, ezért a 3-4. évfolyamos tanulóink Kisfaludy Károly Szülőföldem szép határa című művét mondták el közösen. A közös versmondás együttes élménye, a sok száj közös mozgása, a szívek együtt dobbanása, reméljük, hogy mindenkiben olyan élményeket hagyott, amit nem könnyen felejtenek majd el.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét