PontVelem - 2016. január 11.

Alig kezdődött el a 2016-os esztendő máris elkezdődtek a programok a cecei iskolában. A havazás és a tél örömei mellett egy kicsit a szellemet és a pénzügyi ismereteket is igyekeztek aktivizálni a pedagógusok, amikor is január 6-án fogadták a PontVelem csapatát, akik pénzügyi tapasztalatokat igyekeztek átadni az alsó és felső tagozatos diákoknak egyaránt.

A program során a projektben résztvevő trénerek egy alsó tagozatos és egy felső tagozatos csoportnak tartottak felkészítő- interaktív foglalkozásokat. A mi esetünkben a 3. a és b osztályosoknak, valamint a 8. b osztályosoknak, majd a 4. b és 6. ab osztályosoknak egy időben.

Ezt követően az iskola aulájában berendeztek egy játszóházat, ahol érdekes feladatokkal igyekeztek felkelteni a diákok érdeklődését. Szókereséssel, nagyméretű puzzle összeállításával, papírpénzek elemezgetésével, azonosság kereséssel stb. igyekeztek a diákokat lekötni. A forgószínpadszerűen végzett feladatokon az egész alsó tagozat részt vett, és nagyon élvezték a változatos feladatokat, amik minden korosztálynak érdekesek voltak.

A csapat tagja pályázati forrásból valósítják meg a tevékenységüket és ingyenesen érkeztek hozzánk, amit nagyon köszönünk! A záró beszélgetés során elmondták, hogy több ilyen projekt témájuk is van, pl. a szelektív hulladékgyűjtés, amivel szintén szívesen mennek oktatási intézményekbe, hogy bővítsék a diákok ismereteit, kicsit tevékenység központúan, kicsit más aspektusból, sok-sok érdekes eszközzel támogatva a célkitűzéseket.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét