Környezeti nevelés - 2011. április 20.

A húsvéti ünnepek előtti héten ismét nagy hangsúlyt fektettek a cecei iskola nevelői és diákjai az öko szemlélet, a fenntarthatóság népszerűsítésére. Csatlakoztak az úgynevezett Happy Víz programhoz, melynek keretében az ivóvíz fogyasztás népszerűsítése, a vizeink védelme volt a cél. A diákok tanórákon projekteket készítettek a témával kapcsolatban, feladatsorokat oldottak meg, valamint egy székesfehérvári cég jóvoltából 2 hétre kihelyezésre került egy ivóvíz adagoló gép az iskola alulájában. A cégnek köszönhetően 15 db 20 literes ásványvizet is kaptak ajándékba. A diákok szívesen fogyasztják azóta is az egészséges ivóvizet.

A program folytatásaként 3 napon át rendezik meg a tavaszi papírgyűjtési akciót, melynek keretében az osztályok és a diákok versengenek egymással, hogy ki, vagy kik tudnak legtöbb újrahasznosítható papírt gyűjteni. A gyűjtés motiválására az iskola diákönkormányzatának vezetői ismét megígérték a nyertesek díjazását, mely a tervezet szerint ismét egy sporteseményre való ellátogatás lesz.

Az idei évben ismét csatlakoznak a cecei diákok és pedagógusok a Magyar Közút Zrt. felhívásához a falu útjainak megtisztítására. Csütörtökön 11 órától a diákok a község területén szedik össze a szemetet, csatlakozva a Föld napi akcióhoz. A hulladékokat zsákokba gyűjtik, majd elszállítják. A diákok a védőfelszerelést, a kesztyűt és a láthatósági mellényeket a cég felajánlásának jóvoltából kapják meg.

Az iskola nevelői és diákjai igyekeznek minél környezettudatosabban szervezni életüket, szelektíven gyűjtik a hulladékokat, rendben tartják az iskola környezetét, virágosítanak, fa bútorokkal látják el az iskola udvarát, a sportos, egészséges életmódra buzdítanak. A heti tevékenységek is ennek a folyamatnak részét képezik, Cecén.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét