FÉNY-szóró akadályverseny - 2015. szeptember 30.

Az idei évben a fény nemzetközi évének programjaihoz csatlakozva rendezték meg szeptember 28-án, hétfőn a hagyományos akadályversenyt a cecei iskolában. A megelőző héten szinte minden tantárgyból érintették a fény fogalmát, jellemzőit a közösség tagjai. Volt Mobil Planetárium Szegedről és interaktív előadás a Paksi Energetikai Szakközépiskola diákjai és pedagógusai jóvoltából, akik a folyékony nitrogént még a lépcsőn is leöntötték! E mellett azonban sok érdekes kísérletet mutattak be csoportforgóban a felsős diákoknak, akik ezekkel a technikákkal eddig nem találkoztak.

A programok megkoronázása az akadályverseny volt, ami Cece külterületén valósult meg. A szokásokhoz híven a 3.-8. évfolyamos diákok csapatokba rendeződtek, nevet választottak maguknak- természetesen a fénnyel kapcsolatban-csatakiáltást, indulót tanultak, jelvényt, zászlót, menetlevelet készítettek.

Hétfőn reggel pedig elindultak, hogy egymással is megmérkőzzenek, akadályokat teljesítve. A kissé hűvös, de esőmentes időben igazán jól érezték magukat a diákok és pedagógusok egyaránt. Ez az alkalom nem csupán a diákok tudásának gyarapítására és elmélyítésére volt jó, hanem közösségépítésre, beszélgetésre, egymás megismerésére is, egy kicsit kötetlenebb formában.

Míg a „nagyobb” diákok az akadályversenyen mérték össze tudásukat, az 1. és 2. évfolyamosok az iskolában „Fénylő Családi Napot” tartottak, ahol a kicsik és nagyobbacskák a szülőkkel és családtagokkal együtt festettek, versenyeztek, és persze falatoztak a szülőknek köszönhetően, akik sok-sok finomsággal érkeztek az ismerkedésre és „csapatépítésre”.

A projekt a pénteki napon záródik, amikor a Székesfehérvári Csillagvizsgáló munkatársai érkeznek 20 órakor az iskola udvarára egy mobil távcsővel és mutatják be az onnan jól követhető „égi jelenségeket” az érdeklődőknek.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét