Mozgalmas év vége - 2015. június 24.

A Cecei Általános Iskola 8. osztályos tanulói hagyományosan minden évben színházi előadásukkal búcsúznak egymástól, tanáraiktól, iskolájuktól. Az idei évben Petőfi Sándor János vitéz című elbeszélő költeményét adták elő, nagy sikerrel.

A műsor sikeréhez hozzájárult a diákok és tanáraik elszántsága, a közel egy hónapig tartó munka és próbák, mellyel bebizonyíthatták kitartásukat, akaraterejüket is. A próbák jó hangulatban teltek, még közelebb hozták egymáshoz a diákokat.

Ezek mellett köszönet jár mindazoknak is, akik idejüket és munkájukat nem sajnálva segítették, hogy sikeres legyen az előadásunk.

A szórakoztatáson kívül más célja is volt az előadásunknak, mégpedig, hogy a bevételt az év végi osztálykirándulásra, bankettra fordítjuk.

A kétnapos kirándulás úti célja Budapest, Szentendre, Visegrád és Esztergom volt.

Az első napon a Tropicariumba, azaz a „cápás állatkertbe” mentünk, ahol a világ minden tájáról érkező állatok hadával ismerkedhettünk meg. Az állatkert lakói között voltak a lusta aligátorok, az egzotikus hüllők, kétéltűek, az apró majmocskák, a szabadon repkedő madarak és a több ezer színes halfaj képviselői is. Nagy élmény volt, ahogy a fejünk felett úszott el egy hatalmas cápa vagy rája. A rájasimogató medencében mindenki megsimogathatta ezeket az érdekes állatokat.

Utunk ezután Szentendrére vezetett, ahol a csodálatos hangulatú városon kívül a Marcipán Múzeumot is megnézhettük. Itt szemet gyönyörködtető marcipánból készült épületeket, szobrokat, mesejeleneteket láthattunk, köztük a Parlament, Lady Diana vagy Csipkerózsika marcipánból készült másait.

Szállásunk Szentendrén a Pap-Sziget Kempingben volt, itt csocsó, billiárd, homokfoci, strandröplabda és esti disco gondoskodott a jó hangulatról.

A kirándulás második napján Visegrád felé vezetett az utunk. Felmentünk a Fellegvárba, ahonnan a Dunakanyar csodálatos látványa tárult elénk. Átsétáltunk a bobpályához, ahol mindenki kedvére siklott le a magas hegyoldalból.

A délutánunkat Esztergomban töltöttük, az Esztergomi Bazilikába látogattunk el. A bazilika hatalmas mérete, orgonája, csodálatos freskói lenyűgözőek voltak. Felsétáltunk a Kupolakilátóba, ahová több mint 400 lépcső vezetett fel. Azonban megérte a fáradozást, mert a kupolán körbesétálva gyönyörű látvány tárult elénk. A bazilikától egy macskaköves úton jutottunk le az 509 méter hosszú Mária Valéria hídhoz, mely Magyarországot (Esztergomot) és Szlovákiát (Párkányt) köti össze. Átsétáltunk Párkányba, ahol egy kellemes fagylalttal hűtöttük le magunkat.

Fáradtan, de rengeteg új és kellemes élménnyel gazdagodva tértünk haza Cecére.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét