30 éves a cecei iskola épülete! - 2015. március 11.

Furcsa egy kicsit így leírva, hogy a „nem” régen átadott Árpád úti iskola épülete idén a 30. születésnapját ünnepli, de így van.

E neves születésnapról az intézmény pedagógusai és diákjai 3 hetet meghaladó projekt keretében emlékeznek meg, melynek mottója: „Minden, ami iskola…”

A programok között szerepel az épület közös megölelése, riportok készítése a már elballagott diákokkal, idősebb pedagógusokkal, fotókiállítás készítése az elmúlt 30 évről, a pedagógus fal megújítása, ahol az iskolában tanított nevelők nevei szerepelnek, de szervezünk versmondó versenyt, a diákok készítenek digitális bemutatókat, de a projektnek része lesz a már hagyományos Illyés Sportvetélkedő és Mesemondóverseny is.

A 3 hetet meghaladó projektek legfőbb célja mindig az, hogy koncentráltan, minél több aspektusból és kompetencia területet fejlesztve járjuk körül egy témát, így erősítve a diákjaink ismereteit, gazdagítva képzeletüket, mobilizálva őket. A jelenlegi téma pedig igazán hozzánk közel álló, hiszen ebbe az iskolába járunk nap, mint nap diákok és pedagógusok egyaránt. Mi tudjuk csak igazán, hogy milyen jó nekünk itt, mennyi mindent kapunk az intézménytől és, hogy ezért hálásnak is kell lennünk. A világos, szép termeink, a sok faliújság, a füstmentes meleg környezet, az interaktív táblák, számítógépek, tabletek, az aula otthonossága és legújabb ülőkéi, a csocsó és ping-pong asztalok, vagy a legújabb örömünk a műfüves pálya csak azok számára érték, akik a régi időket is megtapasztalták.

Képletesen megállunk tehát egy kicsit a projekt során és elemzünk, összegzünk, mi is történt a 30 év alatt iskolánkban és rajta keresztül a mi életünkben!

Szabóné Várady Katalin

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét