Filharmónia Koncert sorozat - 2015. március 11.

Nagyon színvonalas előadás-sorozaton vehettünk részt a Filharmónia Ifjúsági hangverseny bérletes előadásain, Sárbogárdon a József Attila Művelődési Központban. 2014 októberétől egészen 2015 márciusáig három alkalommal rendezték meg ezeket a figyelemre méltó előadásokat.

Az első előadáson ’Prokofjev: Péter és a farkas’ című szimfónikus meséjét hallhattuk. Különleges volt ez az első alkalom, hiszen egy lenyűgöző homok animációt is láthattunk, ami mindenkinek nagyon tetszett.

A februári előadáson ’Balázs Elemér Group Jazz standardek’ izgalmas feldolgozásait hallgathattuk meg, melyben tipikus jazz motívumok is megjelentek. Itt klasszikus zeneszerzők feldolgozásait és improvizációjukat láthattuk és hallhattuk. Nagyon hasznos dolgokat tanulhattunk.

Az utolsó előadáson pedig ’ Zenél a film’ címmel híres filmzenék csendültek meg a Philharmonic Brass közreműködésével úgy, mint a Csillagok háborúja, a Karib-tenger kalózai, vagy éppen az Oroszlánkirály, Valami Amerika főcím dalai, hogy csak néhányat említsek…

Úgy gondolom, nagyon élvezetes, különleges élményekkel lett gazdagabb az, aki részt vett ezen a bérletes előadássorozaton, remélem jövőre is lesz még ilyen jellegű előadás, én biztosan elmegyek.

Horváth Lilla 6. a

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét