TE IS tréning pedagógusoknak - 2015. március 4.

Iskolánkban nagy sikere van a TE IS programnak, melynek keretében diákjaink megtanulják, hogy egymást mentorálva, egymást támogatva hogyan valósíthatnak meg szabadidős programokat, sport versenyeket. Persze e közben rengeteg mindent megtanulnak magukról, egymásról, de a közösségi életről és a közösségi élet szervezéséről is. Iskolai koordinátoraink Borosné Asbóth Ilona és Földi Józsefné sokszor csak ámulnak azon, hogy milyen lelkes a kis csapat, mennyire összetartóak és ötletgazdagok a bevont diákok.

A programok között volt már flashmob, kötélhúzás, szkanderbajnokság, de járt már nálunk egy televíziós forgatócsoport is, bemutatva a program sikereit.

A gyerekeket nem csak a helyi koordinátorok, hanem egy külső mentor is segíti, aki meghatározott időközönként ellátogat hozzájuk a TE IS Kuckóba és jobbnál jobb csapatépítő játékokat játszanak, érzékenyítik egymást a másság elfogadására, egymás tiszteletére. A ceceiek koordinátora, trénere Prohászka Szandra, aki már sok értékes percet szerzett eddig is a diákjainknak.

Március 2-án azonban nem a diákokhoz, hanem a pedagógusokhoz érkezett Cecére, hogy egy tréninget tartson számunkra. Izgalmas és vidám feladatai a hosszú tanítási nap után is érdekesek voltak, szinte elröpült a délután, miközben sokat beszélgettünk, kooperáltunk, erősítettük egymást.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét