Iskolába hívogató - 2015. március 4.

Ez év február 25-én és 26-án szervezték meg a cecei iskola vezető pedagógusai és a leendő első osztályos nevelők az iskolába hívogató szülői megbeszéléseiket, melyek keretében tájékoztatást nyújtottak a beiratkozással, az iskolakezdéssel kapcsolatos lehetőségekről, teendőkről.

Király László igazgató elmondta a szülőknek a legfontosabb tudnivalókat, amik a leendő első osztályosokat és szüleiket érintik, majd igyekezett a hozzátartozók kérdéseire is válaszolni.

Nagy örömükre sokan eljöttek a tájékoztatásra, érdeklődnek az iskola iránt, kérdéseikből megállapítható volt, hogy a szülők is a minél zökkenő mentesebb intézményváltást támogatják.

Az óvoda-iskola átmenet program következő alkalma a gyermekek iskolai látogatása lesz, amikor is az óvó nénikkel együtt ellátogatnak hozzánk és megismerkednek az épület sajátosságaival, az óvoda és az iskola közötti különbségekkel. A program folytatásaként a későbbiekben egy foglalkozásra is várjuk a gyerekeket, amit a leendő tanító nénik tartanak számukra, szinte eljátszva, hogy iskolások. A foglalkozás közben a szülők egy interaktív előadás keretében ismerkedhetnek meg az iskola nevelési céljaival, programjaival, pályázataival és sajátosságaival.

Az iskolába hívogatás utolsó állomása az iskolai beíratás lesz, ami valószínűleg április közepén történik meg a KLIK által előre meghatározott időpontban.

A Cecei Általános Iskola pedagógusai és vezetői igyekeznek mindent megtenni annak érdekében, hogy a hozzájuk beiratkozó leendő első osztályosok és a szüleik választ kaphassanak a felmerülő kérdésekre, hogy szeptemberben probléma mentesen kezdhessék meg az iskolai éveiket.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét