Farsangi mulatság - 2015. február 18.

Pénteken farsangi mulatságra került sor a cecei iskolában. Az előkészületek során a megelőző napokban felelevenítettük a farsanghoz kapcsolódó néphagyományokat, szokásokat, amik indokolják ezt a télbúcsúztató ünnepséget. A hagyományok megismerése után díszbe öltöztettük az iskolát is, amiben különösen a 7. évfolyamosoknak volt nagy szerepe, de sokat segítettek a pályázatba bevont tanulók is.

A hét során nagy izgalommal készültek a diákok és szülők a farsangi felvonulásra, ahol pénteken a gyermekek az elkészült jelmezekbe öltözve vonultak végig a tornateremből ezen a napon bálteremmé avatott helyiségben.

Az egyéni és csoportos kategóriákban fellépő jelmezesek az idei évben is nagyon sok jó ötlettel álltak elő, volt például cseresznyebefőtt, vadászpilóta, kukorica, medúza a teljesség igénye nélkül. A vendégek csodálattal teli tapsviharral köszönték meg a sok munkát és előadást a részvevőknek. Az ünneplés büféebéddel és tombolahúzással folytatódott, majd az eredményhirdetéssel zárult. A zsűri igen nehéz helyzetben volt ebben az évben is, de igyekeztek mindenkinek ajándékot adni, így is ösztönözni a diákokat a jelmezek készítésére.

Köszönetünket szeretnénk kifejezni mindazoknak, akik jelenlétükkel, a jelmezekkel és a felvonulással segítettek bennünket, hogy megvalósítsuk ezt a szép hagyományt iskolánkban. Külön köszönetet szeretnénk mondani a Szülői Közösség tagjainak, akik tortákat is felajánlottak a díjazáshoz. Úgy gondoljuk, hogy a hátrányos helyzetű diákjaink is szép élményekkel térhettek haza ezen a tavaszias februári napon iskolánkból.

A farsangi mulatság a TÁMOP 3.3.8.B-12-2012-0066 azonosító számú esélyegyenlőségi pályázat keretében került megrendezésre.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét