Szitakötő program - 2015. február 10.

Több éve sikeres felhasználói a Cecei Általános Iskola pedagógusai a Szitakötő XXI. századi, modern irodalmi folyóiratnak, ami verseivel, írásaival támogatni kívánja a diákok és pedagógusok mai irodalmi élményhez juttatását.

Az ingyenes, negyedévente megjelenő kiadvány színes képekkel és illusztrációkkal támogatja, hogy a diákok is szívesen vegyék kézbe. A szerkesztők azonban nem csak a szép küllemmel, hanem módszertani, pedagógiai segítséggel is támogatni kívánják a pedagógusokat, ezért honlapjukon foglalkozás terveket, feladatlapokat, de témanap, vagy hét leírásokat is közzé tesznek. Nagyon kíváncsiak az olvasók ötleteire is, amiket szintén megosztanak másokkal.

A Szitakötő folyóirat használóiként minden évben egy gyakorlat orientált tréningen is részt vehetünk, ami Cecén február 3-án, kedden valósult meg.

Albert Judit tréner először az 5. évfolyamos diákoknak tartott rendhagyó foglalkozást, ahol a szülőkkel együttműködve elemeztek gyerekeket érdeklő témákat, sok beszélgetéssel, vitára is ösztönözve.

A délután második felében azokat a szülőket és pedagógusokat várta Judit, akik vagy már alkalmazói, vagy újonnan érdeklődnének a Szitakötő kiadvány iránt. Nagy örömünkre Sárbogárdról, Sárszentmiklósról és Alapról is ellátogattak hozzánk a nevelők, akik érdekes feladatokkal is megismerkedhettek a témákat boncolgatva.

Minden pedagógus kolléga nagyon elfoglalt, ezért is köszönjük mindazoknak, akik eljöttek hozzánk, és részt vettek a foglalkozáson.

Külön köszönjük a diákjaink szüleinek, akik kíváncsiak voltak a gyermekeikkel kapcsolatos fejlesztéseinkre, kezdeményezéseinkre és idejüket sem sajnálták.

Szabóné Várady Katalin, igh.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét