Kultúra napi műveltségi vetélkedő - 2015. január 27.

2015. január 22-én, négyfős csapatunkkal képviselhettük iskolánkat a paksi Energetikai Szakközépiskolában megrendezett magyar kultúra napi műveltségi vetélkedőn. A verseny témája a tűz volt.

A feladványokat akadályverseny formájában oldottuk meg. Mivel ez az iskola számunkra ismeretlen környezet volt, így minden csapatot, egy-egy ott tanuló diák kísért végig az állomásokon. Bevezető feladatként, először egy képet kellett készítenünk két szivacs, tempera, színes papír, olló és egy kis víz segítségével. A feladatot német és angol nyelvről kellett lefordítanunk. A festményünk elkészítéséhez, Petőfi Sándor: János vitéz című verséből kaptunk egy idézetet. Ezután minden csapatot egy névvel láttak el. A mi csapatunk a „Gyufaláng” nevet kapta. A legtöbb játékos feladat az ott található szakokhoz, tantárgyakhoz kötődött. Különböző tűzzel kapcsolatos totókat, matematikai rejtvényeket oldottunk meg, majd egy tanteremben eldugott borítékokat kerestünk. A borítékokban történelemmel kapcsolatos kérdések voltak elrejtve. A verseny elméleti része mellett, persze a gyakorlati rész sem maradhatott el. Ez azzal kezdődött, hogy tüzet kellett rakni a tornaterem folyosóján. (Nem kell megijedni, természetesen nem gyújtottuk meg igazából J). Az elektrotechnika szakon, egy totót oldottunk meg, a kvíz gomb a megoldásunkat egy számítógépbe jutatta tovább. Időre böngésztünk az interneten informatikával kapcsolatos dolgok után, melyhez segítségül néhány címszót adtak meg. Az érdekes és játékos feladványok után következett, a mindenki által izgatottan várt eredményhirdetés. Csapatunk negyedik helyen végzett. Szoros volt a küzdelem, egy-egy ponton múlt a jobb helyezés.

A majdnem három órás versenyről élményekkel gazdagodva és jókedvűen távoztunk. Nagyon remélem jövőre is részt vehetek ezen az eseményen, bár mostani, nyolcadikos csapattársaim biztosan hiányozni fognak. Köszönjük Csajtainé Ági néni támogató munkáját!

Dicsérdi Elizabet 7.b

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét