Barlangtúrán jártunk - 2011. március 29.

A TÁMOP 3.1.4 kompetencia alapú nevelés projekt saját innováció megvalósítása keretében március 26-án szombaton a Cecei Általános Iskola 5. évfolyamos tanulói barlangtúrán jártak a Pál- völgyi, Mátyás- hegyi barlangrendszerben. A program a „Kőrengetegi iskola” nevet viselte, amely célja a főváros minél jobb megismertetése a vidéki gyermekekkel.

A program során a barlangtúra vezetője, név szerint Gyuri, elmesélte a barlang keletkezésének történetét, megnevezte a nevezetes helyeket, mint pl. a Patkánylyukat, a Színháztermet, vagy a Bárpultot, amiket később saját szemünkkel is megnézhettek.

A bevezetés után mindenki overált, sisakot és lámpát kapott, ebben csúszták- mászták végig- elmondásuk szerint- a barlangrendszert 3 óra alatt. Sok szűk helyen préselték át magukat, illetve egymást, a sötétben.

A túra végeztével bementek a Szemlő- hegyi barlangba is, ahol már „csak” a kivilágított utakon- izgalmak nélkül- csodálták meg a természet képződményeit.

A barlangászat után felmentek a János- hegyre, ahol a főváros panorámájában gyönyörködtek és egy jót játszottak az Anna réten a cecei kirándulók.

Igazán értékes és tapasztalatokban gazdag budapesti kirándulást szervezett a diákoknak Balázsné Aranyos Judit tanárnő, köszönet érte!

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét