Jógyakorlatok

A közoktatás fejlesztésére vonatkozóan a „Jó gyakorlat” olyan innovatív folyamat, módszer, cselekvés, és eszközhasználat együttese, amely az intézményi gyakorlatban és működésben megtapasztalható. Több éve sikeres és hatákonyan alkalmazott, kipróbált, ezért eredményesen adaptálható, fenntartható, fejleszthető, dokumentálható. Az átvett innováció a továbbiakban a felhasználók által is elismert szolgáltatásként képes működni.

A „Jó gyakorlat” tehát adott szakmai kritériumoknak megfelelő innováció, oktatási, pedagógiai gyakorlat, amely az intézmény fejlesztőmunkáját az osztálytermi, illetve egyéni fejlesztési szintig pozitívan befolyásolja.

A kosar.educatio.hu oldal intézményi innováció felülete lehetőséget biztosít a közoktatási intézményeknek, hogy az oktatásban több éve sikeresen alkalmazott, a napi gyakorlatban kifejlesztett példaértékű pedagógiai eredményeiket közzétegyék.

A szolgáltatói kosárban lévő jó gyakorlatok nyilvánosak, szolgáltatásként funkcionálnak. Amennyiben egy intézmény két elfogadott, nyilvánosnak minősített jó gyakorlattal rendelkezik, indulhat a TÁMOP 3.1.7-10/1 kódszámú „Referenciaintézmények országos hálózatának kialakítása és felkészítése” című pályázaton.

Határtalanul Fenntarthatósági Témahét

Cece

Cece Nagyközség
honlapja

Ökoiskola

Óvoda

Cecei Óvoda
 

Digitális témahét